Старши треньорът на Берое Александър Томаш говори пред медиите след

...
Старши треньорът на Берое Александър Томаш говори пред медиите след
Коментари Харесай

Томаш за Берое: Трябва да заплачем от радост

Старши треньорът на Берое Александър Томаш приказва пред медиите след контролната среща със Славия, която заралии завоюваха с 3:0. Вижте какво сподели той:

– Г-н Томаш, коментарът ви за тази контрола?

– Влезнахме мъчно в мача. И в двете полувремена. Не съм удовлетворен от това. След лагера в Турция виждам друго психическо лице. Стараят се всички. Опитват се, само че могат и още повече от това, което работихме. Имаме още неща, които желая да подобрим. Убеден съм, че можем. Резултатът не е индикативен. Можехме да допуснем и голове. Като цяло момчетата се стараят и се усъвършенстват.

– Новите играчи по какъв начин се вписват в тима? Видяхме, че Бандаловски е признат добре от публиката…

– Мнението на публиката е значимо. Нашето мнение с управлението е най-важно и ние го споделяме на футболистите.

– Играхте контрола с директен съперник за първата шестица. Доближава ли се Берое до мечтаното равнище?

– Когато психически осъзнаем, че можем много повече ще стане. Защото знам, че можем. Тогава ще се доближим до равнището до което и тези играчи могат. Всичко е само и единствено поради тях. На този стадий обаче имаме много забележки и какво да работим.

– Ще ви стигне ли времето до мача с Черно море?

– Едното от нещата, които човек не може да набави е време. То в никакъв случай не стига, само че не би трябвало да се оплакваме. Работим, почистваме неща, позволяваме други неточности, почистваме ги и по този начин. Това е като живота.

– Впечатленията ви от новия състезател Рубен Бригидо?

– Аз го познавам много от преди да пристигна тук. Щом е подписал няма какво да кажа. Той е футболист, който е длъжен да ни вдигне равнището.

– Ще бъде ли подготвен Карачанаков за мача с Черно море?

– Предполагам, че няма да бъде подготвен. Има неразположение, само че мисля че всичко ще бъде наред. Не е казусът, за който всички мислехме. Ще го излекуваме.

– Ще успее ли бързо да се приспособява Бригидо до метода на игра на Берое?

– По-скоро да. Там ще имаме проблеми – в условията. Виждате, че футболистите им трябват най-малко шест месеца. Имаме проблеми, които би трябвало да се учат като таблицата, с цел да бъдем това, което можем.

– Къде смятате да го употребявате?

– Сега се търсят играчи, които могат на разнообразни позиции. Важното е обаче да тежат на мястото си.

– Павел Виданов не взе участие….

– Имаше дискомфорт и предпочетохме да го запазим. Искаме футболисте да бъдат здрави и да се готвят всички. От идната седмица в действителност към този момент идва това, което всички чакат – точки. Това не е неприятно, само че в последна сметка аз съм уверен, че когато се представяме по метода по който желаеме, точките ще дойдат. А не да излезем единствено поради точките. Да излезем, да надиграем противника по метода, по който можем.

– Педро напусна накрая…

– Почувства също дискомфорт и преценихме, че няма смисъл да рускуваме в последните десетина минути.

– Преди няколко месеца заявихте, че Берое се намира на шестия месец под вашето управление. Сега сте в деветия и раждането на тима. Какво да чакаме?

– Да заплачем от наслада. Когато се ражда дете, би трябвало да се радваме.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР