Старши треньорът на Бенфика - Роджър Шмид обяви, че звездата

...
Старши треньорът на Бенфика - Роджър Шмид обяви, че звездата
Коментари Харесай

Бенфика няма да пусне Фернандес в Челси този месец

Старши треньорът на Бенфика - Роджър Шмид разгласи, че звездата на отбора Енцо Фернандес не е взел присъединяване при успеха на „ лисабонските орли “ с 1:0 над Портимонензе, защото е бил осъден за свое пътешестване до Аржентина.

Фернандес, който е съществена трансферна цел на Челси през януари, отлетя назад в родината си без разрешението на Бенфика.

Шмид разгласи преди мача с Портимонензе, че ползата на Челси към Фернандес е повлиял на преценката на халфа, само че добави, че той ще се завърне в игра за тима.

„ Сега имате чиста информация. Той (Енцо Фернандес) е наш състезател, разчитаме на него и се нуждаем от него, с цел да станем първенци. Това, което направи, не беше вярно, по тази причина го нямаше в тима през днешния ден (б.р. - вчера) “, съобщи Шмид.

Още в края на предходната година медиите в Португалия оповестиха, че Челси е предложил да заплати по-висока сума от откупната уговорка на Фернандес, чийто размер e 120 милиона евро. В последните дни стана ясно обаче, че настоящото предложение от британския клуб е за 90 милиона евро плюс Хаким Зиеш и още двама играчи на Челси, които да бъдат пратени чартърен в Бенфика. Тази оферта е била отхвърлена от управлението на Бенфика. Това се е случило и с първичното предложение, което въпреки всичко е включвало изплащането на освобождаващата уговорка, само че на три вноски.

От португалския клуб бяха безапелационни, че ще пуснат Енцо единствено против цялостния размер на клаузата, и то платена вкупом, само че към този момент наподобява, че Фернандес ще остане на „ Естадио де Луж “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР