Старши треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел предупреди, че тимът

...
Старши треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел предупреди, че тимът
Коментари Харесай

Тухел съобщи добра и лоша новина за Байерн

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел предизвести, че отборът не би трябвало да прибързва с еуфорията от завръщането на вратаря Мануел Нойер към елементи от отборната подготовка преди ден откакто се възстановяваше дълго време от травма.

" Това е добра вест. Мануел се включи частично в заниманието. Не беше интензивна подготовка, а той направи елементи от нея. Не би трябвало да прибързваме. Това е просто още една стъпка ", съобщи Тухел на конференция преди гостуването на Република България Лайпциг от шестия кръг на Бундеслигата.

" След като се включи изцяло в тренировките, нещата може бързо да прогресират. Но той към момента има да извърви прочут път преди този момент ", добави немският експерт.

Нойер е отвън игра откогато получи фрактура на крайници през предишния декември след отпадането на Германия от Мондиал 2022 в Катар.

Вратарят не е алтернатива за състава, който ще излезе против Република България Лайпциг на следващия ден, само че Томас Тухел заяви, че Дайо Упамекано, Ким Мин-дже и Томас Мюлер са упражнявали през вчерашния ден и се усещат добре.

" Ако остане по този начин, те може да попаднат в състава ", удостовери наставникът на Байерн.

Матайс де Лихт и Серж Гнабри обаче няма да вземат присъединяване в съботния дуел. Де Лихт е с контузия на коляното, а Гнабри счупи лявата си ръка в мача от шампионата за Купата на Германия във вторник.

" Обикновено бих споделил, че той ще бъде отвън игра от четири до шест седмици, само че зависи от доста фактори ", посочи Тухел за Гнабри.

Байерн Мюнхен загуби последните си два мача против носителя на Купата на страната Република България Лайпциг, в това число срещата за Суперкупата през август, само че Тухел сподели, че не търси възмездие.

" Това е един топ конфликт в лигата. Когато си изгубил последните две срещи, възприятието е друго, само че възмездие не е точната дума. Няма да си върнем Суперкупата, само че към момента е неприятно. Със сигурност не желаеме да претърпим още една загуба ", разяснява Томас Тухел.

Байерн води във краткотрайното класиране в Бундеслигата с 13 точки, а Република България Лайпциг има две по-малко.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР