Старши треньорът на баскетболния Левски 2014 Константин Папазов не скри

...
Старши треньорът на баскетболния Левски 2014 Константин Папазов не скри
Коментари Харесай

Тити Папазов: Може би трябва да мине време, за да усетим реалния ефект от случващото се


Старши треньорът на баскетболния Левски 2014 Константин Папазов не скри насладата си от подписания контракт сред клуба и компанията ЛУКОЙЛ-България ЕООД, която стана общоприет спонсор на „ сините “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Може би ще би трябвало да минат 5 или 10 години преди да усетим действителния резултат от протичащото се. По-смислено нещо в българския спорт не е правено. Искам да благодаря на господин Златев и на Тодор Стойков за гласуваното доверие. Смятам, че всичко се получи същинско и от сърце, разяснява Папазов, който отговори и на рецензиите от страна на някои от родните клубове. „ Не сме нарушили нищо. Няма обединение и не желая да се вършат никакви асоциации със обстановката отпреди няколко години, когато бе намесена цялата страна, с цел да се избавя нещо. Аз съм за българския спорт и по тази причина страната да оказва помощ, само че в тази ситуация планът ни е безпределно чист и се обръщам към вас публицистите с молбата да бъдете градивно сериозни, само че да казвате истината. На никого по никакъв метод не сме навредили, в противен случай. В диалозите посред ни се обединихме, че постаментът би трябвало да е за българите. Чух всевъзможни спекулации, че ще привличаме скъпи чужденци, ние обаче застанахме зад решението да запазим българските състезатели “, изясни Папазов.

Новият президент на „ сините “ Тодор Стойков също призна, че се надява планът сред ЛУКОЙЛ-България ЕООД и Левски ще донесе доста позитиви за родния баскетбол. „ Надявам се, че с резултати ще покажем, че това, което вършим е нещо ново и се прави в името на българския баскетбол. стигнахме до това решение след дълъг разбор и се надявам това да бъде новото начало на баскетбола ни, тъй като той има потребност от нещо ново, с цел да реализира по-големи триумфи в Европа “, съобщи Стойков, който разяснява и опасенията за възможен спад на равнището в НБЛ.

„ Правилата в баскетбола разрешават прехвърляния на играчи от един в различен клуб. Подобно нещо се случва непрекъснато. Играчите, които до неотдавна бяха в Академик разтрогнаха договорите си и избраха да подпишат договори с нас, макар че имаха оферти и от други клубове. В България тимовете могат да вършат прехвърляния до 9 март, а за това дали това ще отслаби шампионата, нашето мнение е ясно. В състава на Академик играят национали до 20 години, които имат извънредно доста качества и не би трябвало да бъдат подценявани. Вярвам в тях и в техните благоприятни условия. Нормално е да има и недоволни тимове, само че има и такива, които са щастливи, че ще са дава късмет на българските баскетболисти да играят и да покажат качествата си “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР