Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, заяви че е

...
Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, заяви че е
Коментари Харесай

Шави: Постигнахме целта си да спечелим групата

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, съобщи че е удовлетворен от обстоятелството, че тимът му е минал сполучливо към директните елиминации в Шампионската лига по футбол, завършвайки преди всичко в група " H ", макар загубата в последния кръг от белгийския Антверп с 2:3 като посетител.

" Постигнахме задачата си да спечелим групата, победихме като посетители най-тежкия си противник Порто, само че би трябвало да възстановим положителното си показване от по-ранните мачове в групата. Участваме в жребия (за осминафиналите) в понеделник като спечелили, забавно ще е против кой ще се паднем, само че е време да погледнем себе си, а освен идващия ни противник ", сподели Шави.

Двубоят в Белгия беше много забавен. Ранен гол на Артур Вермеелен даде задатък на Антверп, преди Феран Торес да изравни за Барселона. През втората част Винсент Янсен означи втори гол във вратата на каталунците. В добавеното време юношата от " Ла Масия " Марк Гиу възвърне равенството, само че единствено минута по-късно, Джордж Иленикена означи трети гол за крайното 3:2 за домакините.

Шави поздрави някогашния си съотборник и сегашен управител на Антверп - Марк Ван Бомел, за отличната игра на възпитаниците му, за които това беше първа победа в шампионата.

" Беше сложен мач, те играха нападателно и се защитаваха добре, заслужаваха да завоюват, беше значимо за тях. Ние не играхме толкоз хубаво, не ни беше удобно, само че за нас беше значимо да се класираме за осминафиналите и успяхме. Сега гледаме към жребия ", добави испанският експерт.

За тима от Белгия успеха беше единствено за авторитет. Те остават на последно място с три точки и отпадат от Евротурнирите, а Барселона е първи с 12 и с преимущество в директните конфликти против Порто, който приключи втори със същия точков актив. Шахтьор (Донецк) съумя да събере 9 пункта и да се класира за елиминациите в Лига Европа през февруари. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР