Старши треньорът на Барселона – Шави Ернандес, потвърди новината от

...
Старши треньорът на Барселона – Шави Ернандес, потвърди новината от
Коментари Харесай

Шави потвърди трансфера на Гризман обратно в Атлетико

Старши треньорът на Барселона – Шави Ернандес, удостовери новината от последните часове, че каталунците са се споразумели с Атлетико Мадрид за прехвърлянето на Антоан Гризман.

Както е известно, французинът се върна на „ Уанда Метрополитано “ още през предишния сезон със статут на преотстъпен за две години. В договора му имаше специфична уговорка, задължаваща Атлетико да го купи за 40 милиона евро, в случай че той вземе присъединяване в 50% от мачовете на отбора. „ Дюшекчиите “ обаче не желаеха да заплащат тази сума и Диего Симеоне стартира да пуска нападателя най-вече като запаса.

Действията на мадридчани ядосаха управлението на Барселона, само че каталунците бързо схванаха, че не могат да създадат нищо друго с изключение на да се съгласят на диалози за предоговаряне на изискванията по договорката. Двете страни дефинитивно са си стиснали ръцете и Гризман е подписал контракт с Атлетико до 2026-а година.

„ Блауграна “ пък са се съгласили да продадат нападателя за 20 милиона евро с спомагателни 4 милиона евро под формата на разнообразни бонуси.

„ Не е публично, само че всички сме удовлетворени от съглашението и искам всичко най-хубаво на играча “, сподели Шави на днешната си конференция преди мача със Селта Виго.

Гризман заигра в Барселона през 2019-а година, само че по този начин и не съумя да окаже доста въздействие на „ Камп Ноу “. Той означи 35 гола в 102 мача, като постоянно липсваше неизменност в изявите му. Това в последна сметка докара до завръщането му в Атлетико Мадрид предходната година.

Xavi on Atletico-Barça agreement for Griezmann: “It's not official yet… but if there's an agreement, so we are all happy ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР