Старши треньорът на Анадолу Ефес Ердем Джан е освободен от

...
Старши треньорът на Анадолу Ефес Ердем Джан е освободен от
Коментари Харесай

Анадолу Ефес уволни старши треньора Ердем Джан

Старши треньорът на Анадолу Ефес Ердем Джан е освободен от отговорностите си, оповестиха от клуба.

Раздялата с 43-годишния Джан идва по-малко от 24 часа след провалянето на Анадолу със 70:96 при гостуването на литовския Жалгирис. Загубата в Каунас остави първенците за 2021 и 2022 година на 16-о място в Евролигата с 9 победи и 15 загуби.

Джан оглави Анадолу това лято, когато размени клубната легенда Ергин Атаман, който стана старши треньор на гръцкия гранд Панатинайкос. Краткият му престой в истанбулския отбор обаче бе съпроводен от серия травми на основни играчи, което значително повлия за отрицателния процес на сезона досега. 

Преди да застане на треньорското кормило на Анадолу Ердем Джан бе старши треньор за един сезон на Тюрк Телеком Анкара, с който игра край в Еврокупата. Преди това той работи един сезон като помощник-треньор в американския Юта Джаз, както и девет години като помощник-треньор във Фенербахче.

От Анадолу Ефес оповестиха, че до края на сезона треньорските функционалности ще бъдат конфискувани от помощника на Джан Томислав Миятович. За хърватина това е първо предопределение като старши треньор. / Българска телеграфна агенция

Anadolu Efes Spor Kulübü olarak Sayın Erdem Can ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz.

Kendisine kulübümüze verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyeri için başarılar dileriz.
— Anadolu Efes SK (@AnadoluEfesSK)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР