Старши треньорът Иван Иванов обясни, че заради липса на финансови

...
Старши треньорът Иван Иванов обясни, че заради липса на финансови
Коментари Харесай

Кирил Панайотов спасява в Русе националите по щанги

Старши треньорът Иван Иванов изясни, че поради липса на финансови средства, с цел да се стартира лагер преди Европейското състезание, доцент доктор Панайотов е предложил да поеме разноските

Националите по повдигане на тежести упражняват избавително в Русе, където ще проведат лагера си преди Европейското състезание. Той се финансира напълно от президента на локалния тежкоатлетически клуб доцент доктор Кирил Панайотов, откакто стана ясно, че федерацията не може да го провежда, предава.

По-голямата част от националния тим е в Русе от неделя вечерта и тренира въз основата на локалния клуб. Старши треньорът Иван Иванов изясни, че поради липса на финансови средства, с цел да се стартира лагер преди Европейското състезание, доцент доктор Панайотов е предложил да поеме разноските и щангистите да дойдат в крайдунавския град. „ Действително към този момент закъсняваме с много време и това неизбежно ще се отрази и на самото показване на Европейското състезание “, сподели Иван Иванов.

До проблема се стигна поради неплатени разноски от федерацията към три бази за предходната година. Тези разноски не са утвърдени в подписания контракт със спортното министерство и до момента в който не се изчистят, националите не могат да употребяват друга база. По закон федерацията има два месеца да се оправят документите.

„ От 20 000 лева стигат до 153 000 лева за другите бази, в това число се дължат и много пари на Национална спортна база. Има отговорности, които не са платени от федерацията незнайно за какво. Поне някакво пояснение съществено не можа да даде ръководителят ѝ господин Неделчо Колев “, сподели от своя страна президентът на ТСК-Русе доц.д-р Кирил Панайотов. А сега най-важното е състезателите да се приготвят, колкото могат при тия условия за Европейското състезание, защото това е наложително съревнование за олимпийска квота.

Националите по щанги избират да мислят за надпреварите, а не за връзките във федерацията. В предолимпийската година им предстоят съществени борби.

„ Ние си упражняваме, ние си гледаме нашата работа, има си хора да си гледат тяхната си работа. Това не е наша работа да се бъркаме сред треньори и други “, показа първенецът Ангел Русев.

„ Ще оправим по някакъв метод, няма време, останаха към два месеца подготовка до Европейското състезание “, поддържа го и съотборникът му Васил Маринов.

Състезателите са удовлетворени от базата в Русе, а съгласно Ангел Русев, който е играч на русенския клуб, тя е една от най-хубавите в Европа. ТСК-Русе има подготвеност да приюти националите до април, в случай че се наложи, когато е Европейското състезание в Ереван.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР