Старши мичман Иван Вахрушев. Това е името на загиналия моряк

...
Старши мичман Иван Вахрушев. Това е името на загиналия моряк
Коментари Харесай

Мичман Иван Вахрушев - първото име на жертва от крайцера Москва

Старши мичман Иван Вахрушев . Това е името на починалия моряк на крайцера " Москва " обявено от губернатора на анексирания от Русия Севастопол, оповестява BBC. Именно губернатора Михаил Развозжаев публично удостовери името, откакто към този момент няколко дни то се върти в медиите. Първи информацията разгласиха публицисти от радио " Свобода ".

" Иван Леонидович почина героичен. Той ръководеше екипа си, изведе моряците, когато стартира пожарът, по-късно слезе долу, запуши котелното помещение, само че самият той е нямал време да излезе ", написа Развозжаев в " Телеграм ".

Само преди няколко часа съветското министерство на защитата удостовери , че при пожара, детонацията и потъването на крайцера Москва " има жертви . Руските управляващи излязоха с информация за гибелта на един моряк и 27 други , съгласно версията, " към момента са в неопределеност ".

Русия разгласи, че " Москва ", флагманът на съветския Черноморски флот, е потопен предходната седмица в резултат на пожар, довел до гърмеж на муниции на борда му . Още първоначално бе обявено, че целият екипаж и всички на борда са били евакуирани и жертви няма . Руското Министерство на защитата разгласява и видео на посрещането с церемониален строй на моряците от " Москва " в Севастопол. Макар и четири дни след случая и тогава съветските управляващи отричаха да има починали, ранени и изчезнали.
 Кремъл призна за жертви и изчезнали при потъването на флагмана си
Кремъл призна за жертви и изчезнали при потъването на флагмана си " Москва "

Нови въпроси за трагедията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР