Старши лейтенант и майор са загиналите летци на самолет L-39,

...
Старши лейтенант и майор са загиналите летци на самолет L-39,
Коментари Харесай

Двама са загиналите пилоти в Граф Игнатиево, наредили им да направят ефектни маневри

Старши лейтенант и майор са починалите летци на аероплан L-39, който падна през днешния ден в авиобазата Граф Игнатиево. Това стана пред десетки присъстващи на генералната подготовка за утрешното авиошоу, което към този момент е анулирано. Все още няма известие от МО има ли жертви, само че в авиобазата, където стана случаят, се знаят имената на починалите.

От командния пункт им наредили да създадат няколко ефектни маневри и по-късно да кацат. При една от тях самолетът се озовал в близката гора. Пилотите не са имали време да реагират, защото са летели на дребна височина.
Причината въобще не е в катапулта, както се твърди, а в неналичието на време за реакция, споделиха летци.

Те са потресени от следващата покруса и разказват двамата водачи като изключителни експерти. Старши лейтенантът неотдавна се оженил, а майорът бил инструктор и минвавал измежду сътрудниците си като страховит човек.
По време на злополуката на летището към момента е имало оператори и фотографи, които бяха пристигнали за демонстрационния полет на Румен Радев с F-16. След него публицистите бяха приканени да изоставен, само че някои от тях към момента не са се били изтеглили. Те съумели да снимат злополуката, само че първата работа на военните била да ги накарат да си трият фотосите и клиповете вместо да проверяват аргументите за трагичния случай.
" Няма ли да свалите към този момент този управителен състав на Военновъздушни сили отпред с началника на защитата и най-висшия. Не стават!!! Колко жертви още??? ", написа Димитрина Попова, вдовицата на подп. Валентин Терзиев, който почина на 9 юни 2021 година при обучение край Шабла.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР