Старозагорският митрополит Киприан призовава към молитва, мъдрост и братолюбие по

...
Старозагорският митрополит Киприан призовава към молитва, мъдрост и братолюбие по
Коментари Харесай

Митрополит Киприан призовава към молитва, мъдрост и братолюбие по време на извънредното положение

Старозагорският митрополит Киприан приканва към молитва, мъдрост и братолюбие по време на изключителното състояние. Това е посочено в послание към миряните, което се популяризира посредством медиите.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1578
Днешната зараза, коронавирусът - този заплашителен камшик, който покосява земни животи и ориси - е път. И ние би трябвало да извървим този път, с цел да бъдем до хората, които са част от него. Свидетели сме на абсурд - нужно бе да се отдалечим очевидно на метър или два един от различен, с цел да осъзнаем близостта си. Тази на сърцата си. Така, както първите християни и апостолите имаха едно сърце и една душа /Деяния 4:32/ съгласно завета на Спасителя.

Този завет, на единство и братолюбие, е в основата на решенията на митрополитите на Св. Синод на БПЦ-БП, които ведно със Светейшия Български патриарх Неофит  патриарх Неофит Неофит I е върховен български православен свещеник, глава на Българската православна черква и на ежедневно възнасят усърдни молебствия за всички българи в Родината, само че и тези надалеч от нея, които са изложени на тази заплаха.
Сега, в дните на Великия пост, е належащо всички дружно да се надигнем против пандемията умерено и рационално, със мощна религия и твърда вяра, с непрекъсната и неуморна молитва, с отговорност и дисциплинираност, и с взаимна грижа посред ни. Бог изпраща тествания, само че дава и сили за тяхното превъзмогване. Сам Христос ни споделя: "Мир ви оставям; Моя мир ви давам - да се не смущава сърцето ви нито да се плаши " /Йоан 14:27/. За да имаме Неговия мир и да почувстваме Неговата берекет са нужни религия, благосклонност и схващане за тежката отговорност, която има всеки един от нас. Отговорност пред предците ни, завещали ни мощна и безсмъртна нематериалност, която е живецът на българското сърце, изстрадало, само че оживяло поради вярата си и единството в нея. Отговорност и към следовниците ни, на които пък ние да завещаем това скъпо завещание от предците ни.

Бог ни демонстрира, че се нуждаем един от различен точно в такива сериозни моменти, когато осъзнаваме какъв брой сме уязвими сами. За да притеглим любовта Му би трябвало ние да я проявим едни към други и то ясно и изрично. Проява на такава обич е да се въздържаме да посещаваме храмовете за времето на оповестеното изключително състояние. Това не е отвод от присъединяване в свещенодействие, а вътрешна жертва, положена за запазване на здравето на другите вярващи. Жертва, която пали духовна свещ пред престола на Всевишния и пламти в душата на този, който я е сторил, където и да се намира.

"Проявете смирена мъдрост и останете у дома. Ние - пастирите Христови - ще се молим за вас и вашите фамилии от вкъщи на Отца ни - от Христовия дом. Всички енорийски свещеници са подготвени да се молят дружно с вас в домовете ви, просто ги приканете и те ще отзоват. Ако го сторите, душите ви също ще са в Божия храм, дружно с нас духовниците, тъй като Господ "на смирените дава берекет "/ 1 Петр.5:5 / ", показва митрополит Киприан.

Нека Лечебницата на Христос - храмовете - да останат отворени, а ние ще имаме грижата да осъществим всички наставления и препоръки на Националния действен щаб, на светските и лекарските управляващи, с цел да ни даде Бог да влезем дружно в насладата на идната Пасха, добавя той. Ако въпреки всичко някой, по последна нужда, реши да отиде в Божия дом, ще го прикани да съблюдава нужната минимална отдалеченост до който и да е различен и да заобикаля да се допира до каквато и да е повърхнина, макар че църковнослужителите правят непрекъсната стерилизация, се показва в обръщението към миряните.

Пловдивският митрополит освободи миряните от посещаване в храмовете
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1578  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР