Старозагорският митрополи Киприан не остана равнодушен на думите на Бойко

...
Старозагорският митрополи Киприан не остана равнодушен на думите на Бойко
Коментари Харесай

Дядо Киприан отговори на Бойко Рашков

Старозагорският митрополи Киприан не остана безучастен на думите на Бойко Рашков. Служебният вицепремиер и вътрешен министър съобщи, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е сключил договорка с Цъкрвата за изборите. Той разяснява, че предходното държавно управление са отпускали средства за божиите храмове. Целта обаче съгласно Рашков е поддръжка за вота.

Ето какво написа дядо Киприан формалния уебсайт на Старозагорската света митрополия:

Думите на господин Бойко Рашков, че родната ни Църква е сключила договорка с някогашния министър председател господин Бойко Борисов, приемайки даренията от страната, породиха усеща в сърцето ми, които няма по какъв начин да не споделя. Ясно е, че политическият делник си има свои ограничения, които са значими за прагматичните им апологети.

Бездуховността обича да приказва и го прави, с цел да ни подсети, че думите са знак за достолепие, единствено когато съдържат в себе си истина. Къде са доказателствата в гореспоменатите изказвания?

Няма такива! Няма и не може да има, тъй като Светият Синод на БПЦ – БП неотменно е отстоявал решението си, духовниците в диоцеза му да не членуват в никоя политическа партия и това е необятно известно на обществеността ни. Нещо повече, родната ни Църква постоянно се е стремяла да подаде ръка на всичките си правилни рожби без да се преценява с политическите им пристрастия.

Огромна болежка внася в сърцата ни, че служебният министър вменява виновност в БПЦ, чиито духовници постоянно предстоят пред Божия трон и се молят за държавното управление и христолюбивото ни войнство. Те целят очевидно да провокират отрицателни усеща към ръководещия орган на БПЦ, клира и вярващите хора. Дали това е плод единствено на страст или рефлексия и добре позната тактика към вярата в не толкоз далечното минало? И тогава атеистичната власт и Държавна сигурност упрекват Църквата и вярващите хора в изфабрикувани вини, с цел да реализират бездуховните си цели.
 Бойко Рашков: Гласове се купуват с нечисти пари, пристигнали по линия на наркотрафика или друга престъпна активност Бойко Рашков: Гласове се купуват с нечисти пари, пристигнали по линия на наркотрафика или друга престъпна активност
" Темата " корупция " сега е доста по-мащабна като резултат, тъй като ние ще бъдем очевидци на закононарушенията, свързани с покупката на...

И тогава други „ демократи “ затваряха и избиваха духовници и интелектуалци, с лозунги за ярко бъдеще. То не се реализира и нямаше по какъв начин, тъй като прегрешението няма съществуване, както и омразата бъдеще.

Библейска истина е, че с несправедливост не може да се реализира истина. Слава Богу, че ние като рожби на тази прелестна земя, имаме в завещание „ думи за безконечен живот “ / Йн. 6:67/. Те са стаени в духа на православните ни предшественици, които през епохи на иго, на болки и премеждия, по време на епидемии са се молили дружно в храма. Те са доказателството, че не би трябвало да разрушавам вековното единение сред родната душа и духовността.

Благочестивият общественик поддържа вярата православна, а вярата православна крепи народа, тъй като Църквата не е единствено общественост от духовници, а от целия благоверен православен народ. На вярващите сърца са и храмовете и манастирите. Това е и повода още един път да благодаря за дарените ни средства за възобновяване на прелестния ни Шипченския манастир от Министерския съвет с министър-председател господин Бойко Борисов.

Завършвам с думите на преподобния ни отец Паисий Хилендарски, написани преди повече от двеста и петдесет години в „ История славянобългарска “. Той споделя „ Сами себе си да се научим не можем, тъй като къси са дните на нашия живот на Земята. “ За да бъдем рационални е нужно да черпим мъдрост и добродетелност от православната ни религия. Нашите предци чуха апела на този българин, потвърдил със страдалческия си живот любовта към жанр и родно място. Дано да надмогнем себе си. Нищо, че на някого този апел може да прозвучи патетично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР