Старозагорски второкласници от Второ основно училище П.Р. Славейков събраха и

...
Старозагорски второкласници от Второ основно училище П.Р. Славейков събраха и
Коментари Харесай

Второкласници събраха средства в помощ на пострадалите при наводненията в Карловско

Старозагорски второкласници от Второ главно учебно заведение " П.Р. Славейков " събраха и подариха средства за потърпевшите от наводненията в Карловско. Това заяви за Българска телеграфна агенция Пламена Станчева, една от майките, основатели на акцията. Тя добави, че в благородната идея са се присъединили всички родители и възпитаници от втори " д " клас. " Преди началото на образователната година се събрахме родителите от нашия клас и класната ръководителка на класа ни и взехме решение парите, които са планувани за букети, да бъдат  дарени на хората, които в действителност имат потребност от тях в този миг. Учителката от своя страна беше зарадвана с необятни усмивки и същински обятия от своите 24-ма възпитаници ", описа още Станчева.

Събраните средства, в размер на 365 лв., към този момент са преведени по откритата сметка в помощ на засегнатите.

„ Хубаво е да възпитаваме децата си в приемливост и грижа за другия. Децата схващат значимостта на дарението си и имат вяра, че даже и с малко, ще оказват помощ на доста хората ", изясни тя.

На 2 септември, след проливен дъжд от 200 литра на квадратен метър, траял осем часа, бяха наводнени обитаеми места в общините Карлово, Марица и Калояново. Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина. Засегнати са стотици къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включват в разчистването на селата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР