Старозагорската птицекладница Градус“ АД обяви в съобщение до медиите, че

...
Старозагорската птицекладница Градус“ АД обяви в съобщение до медиите, че
Коментари Харесай

Градус АД: Проверяваха ни цяла година, КФН и НАП не откриха нарушения -

Старозагорската птицекладница „ Градус “ АД разгласи в известие до медиите, че след инспекции, траяли цяла година КФН и Национална агенция за приходите не са разкрили нарушавания на компанията. Според сдружението на Иван Ангелов, по-известен като Иван Пилето, компанията му е била жертва на " невиждана политическа офанзива ".

Заключението на Комисията за финансов контрол е, че „ не са открити нарушавания на използваните към активността на „ Градус “ АД условия на Закона за обществено предложение на скъпи бумаги, Закона за Комисия за финансов контрол и нормативните актове по използването им “, показват от сдружението.

Паралелно с инспекцията на Комисията по финансов контрол, през последната една година в сдруженията от групата на „ Градус “ бяха осъществени голям брой инспекции и от Националната организация по приходите, където не са открити основни несъответствия в данъчната и счетоводна документи или нарушавания на данъчното законодателство от
проверяваните компании. Констатирани са несъществени такива, които са отстранени в хода на инспекциите. В нито един от отчетите на Национална агенция за приходите не е установено разминаване сред в действителност и писмено откритото, безапелационни са от „ Градус “ АД.

От компанията декларират, че винаги са се " уповавалали на българското законодателство и способените регулаторни органи " и считат, че след публикуването на резултатите от едногодишните инспекции, извършени съгласно цялата суровост на закона, безупречният имидж на компанията е доказан и всички манипулативни изказвания се оказват клюки.

Надяваме се, със същата суровост и възторг, държавните институции да преследват тези, които чрез спекулации ощетиха акционерите на компанията с милиони левове. Призоваваме в бъдеще българският парламент да не се употребява като естрада за непроверени и лъжливи изказвания, а да бъде дом и образец за законността в страната.
В тази връзка „ Градус “ АД осведоми, че както до момента, по този начин и в бъдеще, ще употребява всички законови средства да пази ползите на своите акционери, както по правосъден път, по този начин и посредством сезиране на способени органи при случаи, в които лица ощетяват нашите акционери и уронват престижа на компанията, декларират от птицекомбината.

Името на Иван Пилето бе намесено в зрелищен скандал в управляваната от Мая Манолова краткотрайна парламентарна комисия за ревизия на ръководството на ГЕРБ в 45-ия парламент. На едно от съвещанията ѝ предприемачът Светослав Илчовски разгласи, че точно Ангелов е подарил на някогашния министър председател Бойко Борисов едно от златните кюлчета, които се виждат на прословутите " фотоси от спалнята ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР