Старозагорската детска градина №20 Мир“ е координатор на Международен проект

...
Старозагорската детска градина №20 Мир“ е координатор на Международен проект
Коментари Харесай

Старозагорска детска градина е координатор по международен проект „Агресия! Не, благодаря!“ 

Старозагорската детска градина №20 „ Мир “ е координатор на Международен план „ Агресия! Не, благодаря! “. Партньори в него са учебно заведение „ Сара Монти “ от Италия, Общинска детска градина в град Дебър – Северна Македония, Детска градина в град Плоещ – Румъния и деца от предучилищна група в турския град Мерсин, област Анталия.

„ Целта на плана е създаване на проект и методология за работа с деца с нападателно държание. Всяко партньорско заведение ще способства за разпространение на тематиката и ще предложи решения за справяне с експанзията “, описа Петя Копанова, шеф на ДГ „ Мир “.

Тя добави, че от 9 до 13 май Стара Загора ще бъде хазаин на първата среща онлайн сред участниците в плана. По време на визитата бъдат показани техники за ръководство на експанзията за релаксация, страсти и решение на проблеми.

„ През последните години детските градини в Община Стара Загора организират действия, които излизат надалеч отвън отговорностите им. Показателно е, че ДГ „ Мир “ провежда научния си капацитет за решение на този доста сложен проблем, а дружно с това е координатор на интернационалната самодейност. Още по-полезно е решението на уредниците след привършване на деянията, те да се разпространяват оптимално и да се разпространяват. Всички занимания за възпитанието на децата са похвални!“, сподели зам.-кметът Иванка Сотирова.

В плана ще се включат 250 деца от старозагорската детска градина, които ще вземат присъединяване в разнообразни игри, както и за изработването на клипове и презентации.

Стойността на плана е 143 хил.евро и е финансиран по стратегия „ Еразъм + “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР