Старо свлачище, известно от 3 години, но било в застой,

...
Старо свлачище, известно от 3 години, но било в застой,
Коментари Харесай

Старо свлачище се активира, заплашва 2 къщи в Шумен

Старо свлачище, известно от 3 години, само че било в застой, се задейства в Шумен на ул.”Шуменска крепост” и заплашва да срути минимум две двуетажни къщи. Домовете са обитаеми, в тях живеят и фамилии с дребни деца. По празниците в понеделник обезпокоителен сигнал на телефон 112 подал Ахмед Ахмед/39г./, чийто дом е измежду застрашените и сигналът незабавно бил предаден на общината. Във вторник на мястото пристигна зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров със експерти. Търси се повода за неочакваното оживление на земните маси.
 trsh1004-6  trsh1004-5  trsh1004-4a
В дворовете на хората зеят цепнатини, от два дни къщите им почнали да пукат. Същите шумове се чували и при започване на 2015 година, когато за първи път алармирали общината за казуса. Гневни са обаче, че тогава, по времето на различен кмет, нищо не е било направено, макар че били дадени наставления за хидрогеоложко изследване. Семействата с персонални средства засипвали с пръст пропаданията, правили укрепвания с бетон, даже постлали 200 кв.м. с найлони, с цел да не просмуква дъждовна вода в почвата край къщите им, споделя Венцислав Иванов/41 г./. Той живее на “Шуменска крепост” от 12 година, остава му година, до момента в който изплати дома си, само че е обезпокоен, че може да го загуби.

“Баирът потегля към нас”, разясняват живеещи на ул.”Тича”, която е успоредна на “Шуменска крепост”. Поне от месец “Тича” се ремонтира, на не нея работят тежки машини, построена била и бетонна стена, която да държи рисковия хълм, само че казусът в този момент се е задълбочил. Единственото утешение е, че от общината са дали обещание да открият повода и да създадат нужното за стопиране на свлачището. Във вторник варианът за спукан водопровод беше отритнат.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР