Старо сметище в Русе ще се превърне в гора. Инициативата

...
Старо сметище в Русе ще се превърне в гора. Инициативата
Коментари Харесай

Сметище се превръща в гора: Засаждат 3000 дървета в Русе

Старо бунище в Русе ще се трансформира в гора. Инициативата за засаждане на дръвчета е на гражданско съдружие благодарение на локалната общинска администрация.

В местността " Кадишева равнища " край Русе в предишното се намирало сметището на града, а в този момент е почнала да се оформя гора.

Десетки русенци със своите деца и фамилии се включват с готовност да оставят своя зелен отпечатък в историята на града.

В рамките на самодейността " Да залесим бъдещето " остарялото бунище се трансформира в дом на 3000 медоносни дървесни типове, като Полски явен и Акация.



Плановете са това място да се трансформира в обичано зелено кътче за разходка отвън сивото градско всекидневие.

" На това бунище е планувано да има гора, доста огромна, още когато е рекултивирано, единствено че тя не се е осъществила. Нашата упоритост е сега действително да изградим нова гора в града ", изясни кметът на Община Русе Пенчо Милков.



" Дърветата тази година са Полски явен, Златен дъжд и Акация - подбрали сме трите типа да бъдат медоносни ", посочи Боян Боцев от съдружие " СъГраждани ".

" Трябва децата да се възпитават, да оставим нещо след нас. Дърветата, засаждането на гори, е едно от нещата, които е хубаво да научим децата си ", акцентира Ивайло Караиванов.

Идеята е новата гора на Русе, която следва да се оформи, в бъдеще да бъде място за провеждането на зелен фестивал.

Автор: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР