Старо писмо, чийто предполагаем автор е единият от основателите на

...
Старо писмо, чийто предполагаем автор е единият от основателите на
Коментари Харесай

Предполагаемо писмо на съосновател на Nexo: Франкенщайн схема за източване на средства

Старо писмо, чийто хипотетичен създател е единият от създателите на Nexo, беше оповестено в интернационалните и български медии, съобщава Financial Tribune.

То е от името на Георги Шулев и се смята, че е писано през 2020 година, когато Шулев бива отсечен от компанията. Адресати се негови сътрудници и сътрудници.

Историята зад писмото е обвързвана с спора сред създателите на платформата за разпределението на дяловете и облагите в нея. Шулев бива отхвърлен, а останалите водят каузи против него за отхвърли му да върне достъпа до търговски акаунт, в който има 880 биткойни (36,3 млн. лева по последния обменен курс).

Обвиненията в писмото са към са към „ Коста “ (Коста Кънчев), който съгласно написаното еднолично ръководи компанията, учредена с концепцията да стои той „ на яхта, а не в офис “. „ Коста “, твърди създателят, лъгал с обещания за дял в Nexo хората, които са я разработвали. За „ Антони и Калин “ (Антони Тренчев и Калин Методиев) се споделя, че са вложили доста персонални пари и са държани „ на дебела каишка “ от „ Коста “. В текста непосредствено се споделя, че обещан дял в компанията има „ Сокол “ (Сокол Янков) от „ Кредисимо “.

В писмото, за което се твърди, че е писано от Шулев, се приказва за ежедневни незаконосъобразни дейности, пазарна операция, корист със средства на клиенти, жестоко нарушение на законите на доста страни, както и „ Франкенщайн скица за злоупотреби и източване на средства “. Конкретно се показва Zeus Capital, зад която стоял Nexo, чиято функционалност трябвало да е реклама с очернящи разбори за облага на шорт позиции против планове като Chainlink.

На 19 януари сайтът Bestbrokers.com публикува писмото, преведено на британски, с уточнението, че хипотетичният създател е Шулев – наследник на някогашния български вицепремиер Лидия Шулева. Както и, че то добива известност дни след акция на българската полиция, която щурмува офисите на Nexo.

Invezz.com публикува и позицията на компанията. Говорител на Nexo е представен да назовава Шулев елементарен „ неудовлетворен някогашен чиновник “, който няма по какъв начин да е наясно с интервенциите на компанията и просто преразказва неща, четени в интернет.









 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР