Starlink, проектът на Илон Мъск за безжичен интернет от космоса,

...
Starlink, проектът на Илон Мъск за безжичен интернет от космоса,
Коментари Харесай

Starlink вече може да бъде достъпен и от България

Starlink, планът на Илон Мъск за безжичен интернет от космоса, към този момент е наличен и на територията на България.

Това научаваме от вести, които компанията стартира да разпраща тази седмица към нашенци, които към този момент са декларирали абонамента си към Starlnik и са поръчали комплекта от сателитна паница и рутер за свързване. 

Съобщението гласи, че можем да чакаме скорост от до 250Mb/s при инертност от 20ms “в множеството местоположения ” на територията на страната. 
 Снимка 564994
 

Цената за това наслаждение, както знаем, по никакъв начин не е ниска, изключително за българския консуматор. 

Депозитът, който би трябвало да платим, с цел да получим хардуера на Starlink (рутер и чиния), коства тъкмо 1040 лева, а доставката му към 150 лева. 

Месечният абонамент пък ще ни коства 199 лева, което е в пъти повече от таксите на локалните снабдители на интернет.

Разликата тук е, че можем да се възползваме от Starlink на отдалечени места и региони, до които може би в никакъв случай няма да доближи покритието на който и да е локален снабдител. 

Засега не знаем дали премиум услугата, която Starlink неотдавна разгласи, също към този момент е налична на нашите ширини.

Важно е да напомним обаче, че компанията на Мъск изпитва съществени проблеми с доставките на оборудването, належащо за свързване със сателитния интернет.

Някои от първите декларирали интерес към услугата чакат към този момент повече от година за доставка на чинията и рутера, без да получават вести от Starlink.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР