Старлинк на SpaceX, собственост на Илон Мъск, разгневи Русия, тъй

...
Старлинк на SpaceX, собственост на Илон Мъск, разгневи Русия, тъй
Коментари Харесай

Русия се разгневи на Илон Мъск! Каква е причината?

" Старлинк " на SpaceX, благосъстоятелност на Илон Мъск, разгневи Русия, защото бе обявено, че посредством спътника е ориентиран огънят по крайцера " Москва ", който потъна в четвъртък, и по този начин корабът бил потънал. Това сочат нови данни на Генералния щаб на Руската федерация.

Зам.-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев е наредил спътникът " Старлинк ", ситуиран над територията на Русия и Черноморския басейн, да бъде погубен, с цел да се подсигурява сигурността на всички елементи, участващи в " специфичната военна интервенция ".

Освен това той съобщи, че Русия няма планове да милитаризира галактическото пространство, само че няма и да разреши на други да го вършат. Медведев посочи, че ще предприеме дейности против всеки с сходни опити.

Освен това той удостовери, че командирът на военния черноморски флот на Русия И. В. Осипов ще бъде отхвърлен, показват от Държавната дума.

Русия разгласи, че корабът е бил развален след пожар, макар че Украйна си приписва заслугите за потъването му.

Според съветското министерство на защитата плавателният съд е бил теглен на буксир в четвъртък към пристанището в Севастопол, когато бурното море е предизвикало потъването му.

Първоначално пък бил развален от пожар, провокиран от цигара, който предизвикал детонация на боеприпасите. На собствен ред Кремъл разгласи, че целият екипаж по-късно е бил евакуиран на околните съветски кораби в Черно море. Русия не даде повече детайлности.

Киев обаче твърди, че нейни ракети “Нептун”, модел от руско време, украинско произвеждане, са поразили военния транспортен съд - нещо, което Москва гневно отхвърля, написа 24 часа.

Загубата на флагманския транспортен съд на съветския Черноморски флот, който украински моряци напсуваха при офанзива против Змийския остров, е голяма победа за Киев, както и още една смущаваща загуба за армията на Путин, означават специалисти.

По-рано беше обявено, че сателитната технология на Илон Мъск " Старлинк " пък подкрепя украински дронове за заличаване на съветски оръжия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР