Starlink Maritime ще осигурява интернет връзка със скорост до 350

...
Starlink Maritime ще осигурява интернет връзка със скорост до 350
Коментари Харесай

Сателитният интернет Starlink за кораби струва $5000 месечно

Starlink Maritime ще обезпечава интернет връзка със скорост до 350 Mb/s

SpaceX показа своята нова версия на терминала за потреблението на сателитния интернет Starlink. По този метод става допустимо потреблението на бърза и широколентова интернет връзка на кораби, яхти и т.н, написа.

Новата версия на терминала носи името Starlink Maritime и обезпечава интернет връзка със скорост до 350 Mb/s. Това е великански растеж на скоростта на продан на данните спрямо до момента предлаганите сходни услуги за моретата и океаните. При това цената на инсталацията не е чак толкоз висока, изключително спрямо конкуренцията. Един терминал Starlink Maritime е с цена $10 хиляди.

Месечният абонамент за тази услуга коства $5000, само че се чака, че с увеличението броя на потребителите цената както на терминала, по този начин и на услугата, ще намалее.

Да напомним, че домашният Starlink е с цена $600 за терминала и $110 месечна вноска.

Илън Мъск добавя, че новият терминал е оборудван с нова антена с по-висока сензитивност, като може да поддържа постоянна връзка даже и при мощна стихия. Устройството е добре предпазено от нездравословното въздействие на солената вода. Генералният шеф на SpaceX сподели още, че преди време неговата галактическа компания е плащала по $150 хиляди месечно с цел да може да има интернет връзка в морето и океана, нужна за ракетите и степените за неведнъж потребление на компанията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР