Старият водопровод на ул. Георги Мамарчев ще бъде подменен, но

...
Старият водопровод на ул. Георги Мамарчев ще бъде подменен, но
Коментари Харесай

Сменят на парче водопровода на ул. Г. Мамарчев

Старият тръбопровод на ул. " Георги Мамарчев " ще бъде сменен, само че единствено отчасти, на една трета, в рисковата му част. Това изясни основният инженер на ВиК - ЕООД Антон Гълъбов във връзка на митинга на живеещите в квартала и обявата на " Марица " за това, че се налива асфалт, без да са заменени износените тръби.

Ул. " Георги Мамарчев " е една от 37-те, където се правят поправки по оперативна стратегия " Региони в напредък " на обща стойност 11,5 милиона лв. без Данък добавена стойност. Обществената поръчка е предоставена от Община Пловдив без замяна на амортизираната ВиК мрежа и живеещите в кварталите сред бул. " Кн. Мария Луиза " и бул. " Марица юг " са възмутени, че европейските пари се хвърлят напразно. " Безобразие е, уличното осветяване не работи, шахтите са отворени, в изкопа избива вода, тъй като стават непрекъснато повреди. Това е пилеене на пари ", недоволства един от жителите Алек Тиморян.

Държавното сдружение ВиК ще сменя водопровода единствено на няколко улици, тъй като няма планувани средства, а когато в Общината се е подготвял планът, не са взели поради старите тръби, прекарвани в средата на предишния век. Нов тръбопровод дават обещание да инсталират на ул. " Лъджене ", " Никола Сапунов ", " Хеброс ", " Балкан ", на ул. " Д-р Селимински " и на " Марагидик ", в случай че се наложи. В програмата са включени ул. " Артилерийска " и " Панайот Пипков ". Ул. " Стойчо Мушанов " /бившата " Изток " / е асфалтирана и основният инженер твърди, че там водопроводът е здрав. Сменили са единствено отклоненията.

Каква е обстановката на останалите близо 30 улици, където следва да се налива асфалт, без да се сменя водопроводът и канализацията, занапред ще се види.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР