Старият метод на дисциплина 1-2-3 често не дава желаните от

...
Старият метод на дисциплина 1-2-3 често не дава желаните от
Коментари Харесай

Защо броенето до 3 не работи и какъв подход да опитате вместо това?

Старият способ на дисциплинираност 1-2-3 постоянно не дава мечтаните от родителя резултати. Ако този образователен способ не работи (или работи единствено частично) за вас, ето няколко аргументи за това, както и по-добър метод, който в действителност да провокира реакция от страна на децата.
Причините, заради които методът на дисциплината 1-2-3 не работи?:
 
Учи децата ви да ви пренебрегват
Виждали ли ли сте дете, което откликва незабавно щом почнете да броите? Съмняваме се, че в миналото, изпозлвайки тази техника, родител не е стигал най-малко до две и половина. Така че употребявайки тази техника в действителност вие казвате на децата си, че желаете да създадат нещо, само че в същото време могат да изчакат, до момента в който не ги помолите три или четири пъти. Ако детето ви спортува, треньорът би ли го оставил да пренебрегва команда три пъти? Най-вероятно не, изключително, в случай че желае да играе в тима идващ път.

 
Казва, че сте подготвени да преговаряте
 Добави изложение

„ Ще броя до три и да си слязал от пързалката и си пристигнал тук. “ Родителите споделят това и считат, че всяко преброяване е стъпка по-близо до подчинението, до момента в който детето чува броенето и вижда късмет за договаряния. Имам три точки, с цел да я убедя! Не е реалистично да мислите, че подчинението без подозрение постоянно ще се случи и има моменти, когато договарянията са неизбежни, само че броенето до три дава на детето ви мощ в обстановката - което отслабва вашия престиж. Не забравяйте, че вашето дете се нуждае от вас, с цел да го коригирате и да му показвате, кое е вярно, а не да го оставяте то да ви управлява.

 
Изостря обстановката
Обикновено методът на дисциплинираност 1-2-3, не се употребява в спокойна обстановка. Най-често той е на разположение откакто към този момент сте помолили децата си да създадат нещо и стартирате да губите хладнокръвие. Когато броите, това естествено покачва напрежението, като бомба, която ще избухне. Някои от най-лошите наставнически действия се случват, когато се чувствате под напън, тъй че не се поставяйте сами в такава обстановка.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ: 
 
Какъв метод да предприемете вместо това?: 
 
Дайте опция на детето си авансово
Разбира се,  не постоянно можете да предвидите по кое време детето ви ще реши да ви се опълчи и ще се случи борба за власт. Но в случай че имате дете, което е склонно да ви се съпротивлява на разпоредбите, пробвайте се да измислите способи да му помогнете в избора. Ако да вземем за пример подканяте съненото си дете да стане от леглото, можете да кажете: „ Време е да ставаш. Искаш препечена филийка или кисело мляко за закуска? “ Предоставянето на свободни права на децата в някои области ще помогне за спазването на условията в други.

 
Използвайте изобретателен метод за отклонение на вниманието
 Добави изложение

Има изобретателни способи да накарате детето си да се съобрази преди страховитото преброяване до три. Всеки родител се бори с това да накара децата да обуят обувки си. Вместо да крещите, „ Имаш време до три! “ пробвайте „ Чувала съм, че обувките ти те вършат доста бърз. Какво ще кажеш да ги обуеш и да ми покажеш? “

 
Дайте незабавни последици
Това е непоколебим метод, само че ще ви помогне да намалите непокорството на детето си. Когато децата знаят, че има място да упорстват, те ще упорстват. Изяснете наказването и ще видите смяна в държанието им.

 

Използвате ли метода на дисциплинираност 1-2-3? Как работи при вас?
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР