Старият железен мост в Първенец, който е най-пряката връзка между

...
Старият железен мост в Първенец, който е най-пряката връзка между
Коментари Харесай

Възлов мост в Пловдивско бе демонтиран, изграждат нов СНИМКИ

Старият стоманен мост в Първенец, който е най-пряката връзка сред селата от Родопската яка към този момент е в историята. Понтонната структура беше демонтирана, а кметът на община „ Родопи " Павел Михайлов персонално се увери, че ремонтът върви по проект. Той беше съпроводен от кмета на селото Ренета Плевнелиева.

След премахване на остарялата мостова структура стартира построяването на новото съвременно оборудване, което ще дава отговор на всички европейски условия. Със специфична техника ще бъдат инсталирани 9 броя съществени носещи стоманобетонни греди, всяка с дължина 25 метра, които са авансово напрегнати.С инвестицията освен ще бъде направена новата структура, само че също по този начин ще бъдат завършени пешеходни зони, пътните платна и парапети. От двете страни на моста са планувани конзоли, по които ще минават подземните връзки.



„ Инфраструктурата на селото се трансформира към по-добро, само че е нужно самообладание и приемливост. Предвид това, че дейностите се правят през зимните месеци,темповете на работа зависят от метеорологичните условия ", разяснява кметът Павел Михайлов.

До замяна на моста се стигна, откакто експлоатационният му период изтече в края на 2020 година и той към този момент не е безвреден за прекосяване. След твърдоглав труд от страна на кмета на общината Павел Михайлов и неговия заместител тогава Владимир Маринов, през юли предходната година средствата бяха отпуснати от служебния кабинет.

Съоръжението бе сложено през 2014 година, откакто наводняване повреди предходния мост.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР