Старите кучета и в попа, и в рока, и в

...
Старите кучета и в попа, и в рока, и в
Коментари Харесай

Кой за колко пее на родната сцена? Лили Иванова - шампион, х...

Старите кучета и в попа, и в рока, и в чалгата не се дават - прибират солидни суми за присъединяване

Платил съм налози върху 500 000 лв. за последната година без карантина (2019) и не ме е позор да го кажа. Това показа поп идолът Любо Киров в тв изявление неотдавна. И му смъкваме шапка за откровеността. Като си надарен и сръчен, като си плащаш налози върху заработеното, може да изкарваш и милиони, и милиарди. „ Марица “ се въодушеви от признанието на Любо и поразпита на места какъв брой вървят родните звезди.

Всяка звезда желае избрана сума за концерт или присъединяване в клуб, а при частно празненство цената скача със стабилен %.

Естествено, гледа се и кой заплаща насреща. Когато пееш на общински празник, искаш едни пари от Гълъбово да вземем за пример, други от Варна.

Пазарлъкът е за чиста сума. Вече плащачът си прави сметка за Данък добавена стойност и така нататък Поне звездите ни към този момент всеобщо желаят да работят законно - с фактури.

Сумата се превежда, а работа на самия реализатор е по какъв начин разпределя парите. На пръв взор 5 или 10 бона за една вечер наподобява приказен хонорар, само че да не забравяме, че с всяка звезда върви екип - продуцент, музиканти, постоянно балет, осветители, саунд, описват отдадени.

Абсолютен първенец продължава да е Лили Иванова. Независимо от мотив и място, продуцентът й стартира диалога от 100 000 и стига до 140 000 лв.. Иконата на българската сцена е безкомпромисна с качеството. Със себе си води екип откъм 25 души - музиканти, трима беквокали, танцьори, двама гримьори, даже теляк.

Лили бие в пъти родните си сътрудници. Нещо повече, за тези пари у нас може да докараш много задгранични артисти от международна големина. Е, не „ Металика “ или Бионсе, само че солидни имена от втората и третата редица

Не се дава и Васил Найденов. Най-популярният български артист желае сред 12 и 15 бона за концерт, при присъединяване в клуб може да смъкна до 8000.

По петите на Васко Кеца са Любо Киров и Графа.

Плевенчанинът, пробил с група „ Те “, който към този момент похвалихме, прибира по 7-8 хиляди лв. на присъединяване. Владо Ампов също може да бъде спазарен за 6-7 хиляди

Срещу 5000 лв. на присъединяване ще ви забавляват Криско или Орлин Павлов. Супер звездата Миро също взема към тази сума.

Учудващо - повече желаят старите кучета Георги Христов и Орлин Горанов. Жоро ще ви изпее „ Черно и бяло “ и другите шлагери за 8000 лв.. Тежки компании пък са подготвени да платят даже 10 000 лв., с цел да чуят кадифения глас на Орлин Горанов.

За 8000 лв. ще имате елита на джаза в лицето на Хилда Казасян, Живко Петров и още трима от най-хубавите музиканти.

Странно, само че по-слабо се котира Михаела Филева, която пее против 4000 лв.. Може би поради по-младежката аудитория, която е и по-малко платежоспособна.

За 2 бона може да се уредите с по-възрастни нейни колежки като Марги Хранова или Нели Рангелова.

Изненадващо или не, Силвия Кацарова държи равнище - 5000 лв. и ще ви полее „ Топъл дъжд “ от песни...

Хазарта и " Ъпсурт " са съвършената композиция

за ваучър против 9000 лв., когато редят рими от албумите и на Ицо, и на групата. Иначе може да наемете единствено фронтмена против 5000 лв.. Или групата да ви забива старите шлагери за същата сума.

Толкова ще ви вземат и 100 Кила или Гери-Никол, с цел да гледате майтапи и яки дупари.

„ Фондацията “ на Маричков и Дони са водачът

по хонорар в рока. Сборната групировка на звездите взема чисто сред 12 и 15 000 лв. на забиване.

Плътно зад тях е друга група с присъединяване на Иван Лечев - „ Обичайните обвинени “, несъмнено, със Стефан Вълдобрев. Те вършат обезпечен ваучър за 10 000 лв..

За по към 6 бона ще опъват жици класиците от БТР, „ Сигнал “ или „ Ахат “. 5000 лв. ще костват по-нови групи като „ Джереми “ или „ Остава “.

По-евтино може да уредите пого със Светльо&The Legends или протестърски блус на Васко Кръпката. Около 3 бона е цената на безкомпромисните музиканти от „ Диана Експрес “ или някогашния им глас Георги Станчев, когато си е в България.

Ромски славеи предвождат чалга армадата

при хонорарите за участия. Шампионът е Азис, където пазарлъкът стартира от 10 и стига до 13 бона. Зад него са Фики Стораро и Софи Маринова. За 10 000 лв. ще има стихии в душите ви, моменти за жилища и други веселби.

И тук изненада от остарялата школа - по „ десетка “ още върви Ивана. Старите <210> класики притеглят като магнит клиенти и кръчмари с ненаситност наемат фамозната певица от Айтос.

Не се дава и бащата на Фики - Тони Стораро, чиято цена е 8000 лв.. Толкова вървят сексбомбите Преслава или Галена.

Изненадващо - следва позабравената Анелия с 6000 лв.. Не е неистина, толкоз е платено на напълно прясна женитба.

Постоянните изяви на Андреа в обществените мрежи обезпечават цена от 4000 лв..

Оркестрите за сватби държат висока цена

на пазара, само че да не забравяме, че и тук има солидни екипи от музиканти и танцьори, тъй че привидно огромни суми се разпределят сред много хора.

Николина Чакърдъкова ще извие хоро против 12 бона, а в случай че е с цялостния си антураж от танцьори, цената може да скочи до 15 000 лв.. Подобна е цената на класиците от оркестър „ Канарите “ с чирпанлията Атанас Стоев.

Срещу 8000 лв. ще ви свирят цяла вечер оркестър „ Орфей “ на фамозния цигулар Георги Янев, татко на певицата Цветелина Янева.

В Пловдив са основани и момчетата от оркестър „ Марица “, които са изключително настоящи в последно време. Всичките имат академично обучение, свирят прелестно и прибират „ едвам “ 4000 лв..

Слави и бендът му прибирали по 40 000 от женитба

Слави Трифонов към този момент е политик, евентуално и предстоящ министър председател, тъй че няма по какъв начин да го наемете за женитба или частно празненство. С подготвеност ще се отзоват музикантите му.

Преди години и първото е било изцяло допустимо. Слави и компания са прибирали по 40 000 лв. на женитба. Срещу тази сума се включвало всичко - от озвучаването, през КУКУ бенд, до диджея. Слави повече водел купона, най-вече пеели Боре Солтарийски, Грахича и останалите.

Разбира се, цената е по силата единствено на баровци, само че пък не са едно или две празненства с присъединяване на Дългия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР