Стари и разбити пейки бяха превърнати в приятен кът за

...
Стари и разбити пейки бяха превърнати в приятен кът за
Коментари Харесай

Как с питане и малко работа може да стане нещо красиво СНИМКИ

Стари и разрушени пейки бяха превърнати в прелестен ъгъл за отмора в междублоково пространство в София. Делото е на запалянковци от кв. Мусагеница. Те са получили и поддръжка от общината.

В рамките на няколко дни е направено питане към районния кмет, минало е одобрение, доставен е дървеният материал. Последвало е монтиране и боядисване.

Вижте по какъв начин с малко старания може да се реализира доста добър резултат.

В началото:



" Преди две седмици другари събиращи се на площадката сред бл. 101, 102 и така нататък ме попитаха дали има вид да запитам Район Студентски - Столична Община за дървен материал (дъски) за ремонт на пейки, като напълно поеха ангажимент целият труд и други материали (болтове, боя) да бъде от тях.

Веднага го взех на сърце - постоянно съм желал в квартала да има повече доброволчество, да има повече виновни хора. Знам, че когато човек вложи свободно време и труд - доста повече пази и предизвиква хората също да пазят. Освен това постоянно съм държал на мнението, че не за всичко ни е длъжна Държавата, общината, тъй като " плащаме налози ". Още на идващия ден звъннах на Сергей Господинов от зелени системи към регион Студентски, който ми сподели, че нямат налични сега, само че в случай че имаме зелена светлина от Петко Горанов кмет на регион " Студентски ", София ще отиде да ги закупи и ще ги докара.

Няколко дни по-късно отидох на една от приемните на кмета и непосредствено му споделих за концепцията. Не му трябваше изключително доста време - звънна на Сергей и му сподели да ги поръча. В четвъртък  докараха 40 дъски, а в петък и събота всичко към този момент беше ремонтирано и направено безусловно професионално - от машините, през боядисването с пневматичния револвер, до това, че болтовете са поставени най-после (естетически е доста по-красиво да се види чисто новия болт, вместо да е оцветен от горната страна:))

Бяха ремонтирани:

- 4 пейки на площадката при бл. 101, 102 и така нататък - напълно.
- Дъсчените седалки към детската площадката с люлката.- 3 пейки пред бл. 91, които бяха в окаяно положение.
- Освен това от общината сложиха ново кошче за отпадък по искане на хората от площадката.

Благодаря на Петко и на Сергей за дървения материал. Благодаря на момчетата от горната част, че се ангажираха със свободно време, сили и познания да създадат няколко места, на които се събират хора от всички възрасти по-приветливи, здрави и комфортни. Искрено се надявам, че отсега нататък ще се включат още веднъж. Дано заразят и други искащи хора от квартала. Обещавам, че ще има сходни начинания.Много малко би трябвало, с цел да може кварталчето ни да светне.За тази площадка имам още доста визии за смяна, само че всичко с времето си. ", споделя Кристиян.

По време на работния развой:



Резултатът:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР