Старецът Т-34/85 има нова роля – машина за евакуация от

...
Старецът Т-34/85 има нова роля – машина за евакуация от
Коментари Харесай

Виетнам измисли нова роля на танковете T-34


„ Старецът ” Т-34/85 има нова роля – машина за евакуация от бойното поле
(снимка: Lee Ann Quann / Twitter)

Освен за скрап остарялата военна техника може да се употребява и за други цели. Нагледен образец за това дават виетнамците, които са намерили свястно приложение на танкове от 60-те години на предишния век.

Т-34-85, доставяни от Съветския съюз през 60-70-те години, бяха един от главните танкове на виетнамските въоръжени сили. Те се биеха с американците, с войските на Сайгон, участваха също в борбите с китайците през февруари-март 1979 година.
още по тематиката
По-късно тази към този момент остаряла техника стартира да се изтегля в базите за предпазване, само че към момента дребен брой продължава да служи в крайбрежните отбранителни елементи, отбелязва „ ”.

Кулите на някои от тези танкове са отстранени и по-късно инсталирани като неподвижни огневи точки. Самите танкове пък са превърнати в бронирани машини за евакуация и артилерийски влекачи, излиза наяве от обява на в Twitter.

Освен това танковете са приспособени за превозване на ранените от бойното поле. За това на покрива на корпуса са инсталирани специфични надстройки, а в профил има контейнери за съоръжение.

Картечниците на Т-34/85 са свалени и употребявани независимо
(снимка: Lee Ann Quann / Twitter)

Разбира се, такива необикновени „ коли за спешна помощ ” надали са комфортни, само че те са способни да минават там, където здравната колесна техника не може. Нещо повече, бронята им обезпечава добра отбрана против патрони, в това число от картечници с огромен диаметър, както и от мини и фрагменти от снаряди.

По-рано се появиха информации, че бронетратспортьорът BTR-152 е осъвременен за подкрепяне на мироопазващите интервенции на Организация на обединените нации във Виетнам. Доработен е корпусът, конфигурирани са нов мотор, система за видеонаблюдение и климатик. В момента BTR-152 извършва специфични задачи в Южен Судан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР