Стърчащи арматури и ръждиви тръби има в двора на училище

...
Стърчащи арматури и ръждиви тръби има в двора на училище
Коментари Харесай

Дете пострада заради необезопасени железа в училищен двор

Стърчащи арматури и ръждиви тръби има в двора на учебно заведение " Михаил Лъкатник " в Бургас. За това алармира майка на третокласник, който в средата на месец ноември месец предходната година се наранил съществено на ръждива арматура по време на игра на футбол. Наложило се раните на момчето да бъдат обработвани от хирург, предава Нова тв.

След случая родителите на потърпевшото дете писали писмо до шефа, общината и районното ръководство по обучение, като от последната институция дали наставление на шефа всички рискови предмети да бъдат отстранени.

" На 19 ноември синът ми претърпя случай в двора на учебното заведение по време на игра. Той е потърпевш на арматурно желязо, което стърчи от трафопост. След това беше нужна оперативна интервенция, детето беше уплашено, обездвижи се ", описа майката на потърпевшото дете.

Родителите изпращат сигнали до всички институции. Първа се отзовава директорката на учебното заведение, след което реагират и от общината. Оттам удостоверяват, че трафопостът не е благосъстоятелност на учебното заведение, само че и шефът не е подал сигнал за стърчащи детайли в двора на образователното заведение. Регионалната ревизия издава наставление на управлението за унищожаване на стърчащите арматури.

" Запозната съм с случая, стоя на страната на родителите. Приемам случилото се като урок за мен и моя екип. След като време разреши, ще премахнем стърчащите детайли. Преди и по време на празниците се работеше, отстранени бяха рискови клони и дървета, както и няколко арматури ", изясни шефът на учебното заведение Снежка Височкова.

Тя не отхвърли, че дворът на учебното заведение има потребност от повече грижа и увери, че се работи по въпроса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР