Starbucks трябва да съобщава по-добре своя ангажимент към правата на

...
Starbucks трябва да съобщава по-добре своя ангажимент към правата на
Коментари Харесай

Докладът за труда на Starbucks — изискван от акционерите — призовава за по-добро обучение по въпросите на синдикатите

Starbucks би трябвало да оповестява по-добре своя ангажимент към правата на груповото договаряне на служащите и да образова чиновниците си да зачитат тези права, съгласно самостоятелна оценка, оповестена в сряда.

Акционерите на Starbucks гласоподаваха през март за осъществяване на оценката, с цел да видят дали Starbucks се придържа към личните си стандарти за правата на индивида на фона на противоречиви старания за сливане на своите магазини в Съединени американски щати.

От 2021 година насам минимум 370 от 9600-те магазина на Starbucks в Съединени американски щати са дали своят вот да се обединят с Workers United, филиал на Международния съюз на чиновниците в областта на услугите. Starbucks се опълчва на профсъюзите и компанията и Workers United към момента не са се споразумели за контракт в нито един от тези магазини.

Starbucks се опълчиха на самостоятелната оценка, като споделиха, че е ненужна, само че 52% от акционерите я утвърдиха. Компанията от Сиатъл нае Томас Макал, юрист и специалист по трудови връзки, с цел да приключи оценката. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР