Starbucks се превърна в начин на живот в Америка. Независимо

...
Starbucks се превърна в начин на живот в Америка. Независимо
Коментари Харесай

Тайните на Starbucks, които не искат да знаете

Starbucks се трансформира в метод на живот в Америка. Независимо дали ги харесвате или не, може да ги видите на толкоз доста места във всеки град и щат. Те са една от най-популярните марки и е знак за кафе просвета на няколко генерации.

Но като всяко нещо и те имат своите секрети, които не биха желали да знаем. Вижте някои от тях:

Бяха засрамени от Oxfam за несправедлива търговия

Starbucks може да е най-позната като веригата за кафе, която с горделивост демонстрира какъв брой етични и екологични са, само че това не значи, че тяхната история е била неопетнена, когато става дума за неща като нравственос. Те популяризират кафето си със знак за движениети за почтена търговия (Fair Trade). По създание това значи, че продуктът е създаден в условия, удобни за околната среда и за чиновниците, и че има избрана граница за най-ниската цена, която купувачът може да заплати за продукта. През 2006 година интернационалната благотворителна организация Oxfam упрекна Starbucks, че тяхното опълчване против жеалнието на Етиопия да има надзор върху три от сортовете кафе, които употребяват, значи, че компанията застава на пътя на производителите в страната. Starbucks дава отговор, че се пробват да защитят дребните фермери, само че в последна сметка става въпрос за юридически спор. Накрая се реализира съглашение и етиопците печелят правото за одобряване на своя марка кафе.

Кокосовото им мляко не е тъкмо такова

За клиенти, които имат нетърпимост към лактоза или просто търсят по-здравословен и различен на млякото вид, Starbucks предлага кокосово мляко. Може да очаквате, че ще пиете нещо, което значително е направено от кокосов орех и вода, защото множеството кокосови млека са. Но погледнете съставките на компанията и ще намерите нещо доста друго. Тяхното кокосово мляко включва неща като ксантанова гума, трикалциев фосфат и карагеанан. Третата съставна част в листата е захар от захарна тръстика, а в случай че мислите, че в кафето ви няма захар, грешите.

Имат някои неустойчиви практики

През 2013 година компанията разгласи, че употребява палмово масло за печивата си. Придобиването на палмовото масло значи обезлесяването на големи елементи от Индонезия и Малайзия, което води и до измирането на доста орангутани.

Чашите не се рециклират и не са рециклируеми

Когато става въпрос за реализиране на резистентност в околната среда, преработването би трябвало да бъде преди всичко. Въпреки обстоятелството, че те предизвикват потреблението на чаши за многократна приложимост, Starbucks не употребяват рециклируеми чаши. Всяка година компанията използва към 4 милиарда чаши, което е еквивалентът на 1,6 милиона унищожени дървета за нещо, което по-късно се хвърля в боклука.

През юли 2016 година компанията в последна сметка стартира пробно произвеждане на чаши, които са изцяло рециклируеми.

Тиквеното лате

Това е една от най-емблематичните питиета, само че едвам от 2015 година тя съдържаше това, което би трябвали. А точно – тиква. Дотогава кафето има изкуствени овкусители и подобрители, както и подправки и много захар. Сега обаче рецептата е заменена.

Те сменят млякото поради публичен напън

Като екологична компания Starbucks се гордее с безвредните си съставки. Но не и когато се схваща, че млякото, което поставят в напитките, е от крави, на които са инжектирани хормони. След като компанията стопира с доставката на това мляко, беше сложена под напън да увери, че не употребява и мляко с ГМО. Нещо, в което тя се включи.

Колко са нездравословни напитките?

Никой не отива в " Старбъкс ", мислейки, че ще пие нещо диетично, само че някои от напитките, които поръчвате, може да са доста повече от това, за което мислите. Ако поръчате огромно Фрапучино, ще изпиете 510 калории. За съпоставяне, Big Mac от McDonald`s има 540 калории. Ако изберете бяло шоколадово мока фрапучино, калориите скачат на 600. И това не е най-страшното. Бял парещ шоколад има цели 640 калории.

Ако би трябвало да считаме и захарта, единствено ще споменем, че има питиета, в които наличието на захар в огромна чаша е…. 25 чаени лъжички! Това са 99 грама и е полуда. Старбъкс възнамеряват да понижат наличието на захар в своите питиета до 25% до 2020 година и макар че това е стъпка в вярната посока, замислете се какво поръчвате и по какъв начин ще ви се отрази./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР