Starbucks повишава почасовите заплати на част от служителите си, докато

...
Starbucks повишава почасовите заплати на част от служителите си, докато
Коментари Харесай

Starbucks вдига заплатите на част от служителите

Starbucks покачва почасовите заплати на част от чиновниците си, до момента в който ресторантьорската промишленост се готви за по-висока минимална заплата, когато новоизбраният президент Джо Байдън встъпи в служба.

От 14 декември баристи, началници на смени и обслужващите в кафенета, наети преди 24 септември, ще получат нараствания във възнагражденията си от най-малко 10% съгласно вътрешна записка, получена от CNBC. Персоналът, работил в оперирани от фирмите местоположения, ще получат нарастване с най-малко 11%. Стартовите заплати ще бъдат нарастване с 5%, с цел да оказват помощ на мениджърите на кафенета да намерят повече служащи.

Starbucks, известна с по-щедрите изгоди и заплащания спрямо другите търговци на дребно и национални ресторантьорски вериги, към този момент заплаща над минималната заплата.

Бележката, написана от Росан Уилямс, президент на обектите в Съединени американски щати и Канада, е от 2 ноември, ден преди изборите в Америка.

Повишаването на заплатите се случва на фона на настояванията на жителите за по-висока минимална заплата. Повече от десетилетие почасовото възнаграждение е 7.25 $ на час, а промишлеността чака покачване по време на мандата на Джо Байдън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР