Starbucks обвини профсъюз, представляващ хиляди от неговите баристи, че е

...
Starbucks обвини профсъюз, представляващ хиляди от неговите баристи, че е
Коментари Харесай

Последствията от войната между Израел и Хамас се разпространяват на работните места

Starbucks упрекна синдикат, представляващ хиляди от неговите баристи, че е нанесъл вреди на марката и е заплашил сътрудниците с пропалестински туит. Главният изпълнителен шеф на известна софтуерна конференция е изправен пред протест, откакто обществено загатна, че Израел прави военни закононарушения. Шефовете на фирмите са дали обещание в никакъв случай да не наемат членове на студентски групи в университет, които осъждат Израел.

Междувременно бранителите на ислямските права споделят, че огромна част от корпоративния отговор е свел до най-малко страданието в Газа, където хиляди починаха при израелски въздушни удари, и сътвори атмосфера на боязън за служащите, които желаят да изразят поддръжка за палестинците. Еврейските групи подлагаха на критика хладните реакции или бавните реакции на яростта на Хамас на 7 октомври, която умъртви 1400 души в Израел и провокира последната война.

Последиците от войната Израел-Хамас се разляха на работните места на всички места, като висши ръководители на видни компании показват възгледите си, до момента в който служащите се оплакват, че гласовете им не се чуват. Хора от всички рангове са били упреквани, че приказват прекомерно мощно - или незадоволително мощно - което прави съвсем невероятно да се излезе с сплотяващо обръщение, когато пристрастеностите са дълбоки от всички страни.

анулира предложение за работа в университет в Ню Йорк студент, който написа известие в бюлетина на Студентската адвокатска асоциация, че Израел е напълно отговорен за кръвопролитието.

Съветът за американско-ислямски връзки, ислямска група за цивилен права, осъди реакцията против студентите и изказванията от американски корпоративни водачи, които „ липсват всякаква смислена демонстрация на състрадание към палестинските цивилни “. и се опасяват от вероятни последици “, с цел да обсъдят по какъв начин спорът им е повлиял.

Исра Абухасна, академик по данни в региона на Чикаго, беше измежду няколко експерти, които показаха сходни мисли в обществените медии, казвайки в обява в LinkedIn че тя „ рискува цялата си кариера “, като показва възгледите си по отношение на спора.

Абухасна, палестинска американка, която е работила за компания за недвижими парцели и други компании, само че неотдавна си взе отмора, с цел да остане у дома с нея две дребни деца, сподели, че се притеснява, че постовете й ще затруднят намирането на нова позиция. Но тя сподели, че родителите й са я възпитали да бъде горда и гласовита за палестинската идея.

„ Това е моята идентичност “, сподели Абухасна. „ Каква изгода имам в работата си, в случай че изобличавам личния си морал и нравственос? “

Един от най-големите разногласия избухна в Starbucks, откакто Starbucks Workers United, профсъюз, представляващ 9000 служащи допълнително от 360 магазина в Съединени американски щати, написа в Туитър „ Солидарност с Палестина “ два дни след офанзивата на Хамас. Туитът беше свален в границите на 40 минути, само че компанията сподели, че е довел до повече от 1000 недоволства, актове на вандализъм и гневни борби в магазините й.

Starbucks заведе дело, с цел да спре Starbucks Workers United да употребява своите име и сходно лого. Workers United, синдикатът-майка на Starbucks Workers United, отговори със лично дело, в което се споделя, че Starbucks оклеветява синдиката, намеквайки, че поддържа тероризма. Тя желае да продължи да употребява името на компанията.

Starbucks Workers United туитна по-дълго известие в петък, осъждащо „ окупацията “ на Израел и „ заканите от геноцид, пред които са изправени палестинците “, като в същото време осъжда антисемитизма и ислямофобията.

< p> Анджела Берг, създател на компанията за съвещания на работното място Perelaks, сподели, че фирмите със мощни отзиви по отношение на войната би трябвало да ги изразят, само че „ сериозното е, че те признават съществуването на опита на другата страна “. Онези, които се пробват да останат встрани, сподели Бърг, би трябвало да обяснят аргументите си на чиновниците.

Със задълбочаването на филантропичната злополука в Газа, повече водачи на компании обърнаха внимание на обстановката, в това число основният изпълнителен шеф на Accenture Джули Суит, която сподели, че компанията разделяше подаяние от 3 милиона $ сред службите за незабавна помощ на Израел Маген Давид Адом и палестинския Червен полумесец.

Но фирмите, които не се представяха, получиха отпор.

Алисън Гринберг-Фюнс, която е еврейка, написа в обява в LinkedIn, че е разочарована от неуспеха на сътрудниците си да протегнат ръка незабавно след офанзивите на Хамас.

Въпреки че те в последна сметка протегнаха ръка, Гринберг-Фунес сподели в изявление за Асошиейтед прес, че тя остава разочарована, нейният шеф, Liberty Mutual, не осъди обществено офанзивите.

Базираният в Бостън дизайнер на наличие за застрахователната компания сподели, че мълчанието е част от по-широка „ липса на поддръжка " за еврейската общественост, която тя и нейните другари са следили на работното място.

" Искаме да знаем, че животът ни е толкоз значим, колкото животът на другите чиновници, на които е оказана поддръжка ", сподели Гринберг-Фюнес, 33, който има семейство и другари в Израел.

Liberty Mutual не отговори на искане за коментар.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР