Старая се да се прибирам често в България - все

...
Старая се да се прибирам често в България - все
Коментари Харесай

Шефката на Световната банка Кристалина Георгиева се завърна и установи: Сега в България се живее в пъти по-добре!

" Старая се да се прибирам постоянно в България - въпреки всичко тук са и щерка ми и внучка ми. Разказвам на детето по какъв начин живеят връстниците и по света й по какъв начин живеехме преди. Тя знае, че работя, с цел да направя живота на хората по-добър, с цел да могат и бедните дечица по света да могат да вървят на учебно заведение като нея. България се развива доста добре. Има още работа за извършване, само че би трябвало да се гордеем какво постигнахме през годините. Помните ли когато храна нямаше и ставахме в ранни зори да се редим на опашки за самун и мляко? Сега живеем в пъти по-добре ", това съобщи гл. изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева в ефира на БТВ.

" Страните, които се развиват най-добре са тези, които гледат напред. България е показана на най-висока позиция в Световната банка. Ако в миналото, когато стъпих там през 93-та година, съм очаквала, че в този момент ще се върна отпред на тази банка, в никакъв случай нямаше да допускам ", спомня си тя.

Относно решенията за кулоар номер 8 Кристалина Георгиева, разяснява по този начин: " Има 3 спънки - доста от пунктовете са тесни, по пътя има места, които не са ремонтирани и бавят придвижването и най-важното да използваме високите технологии. Идеята е да премахнем тези спънки. Вместо за 6 часа - би трябвало да се пътува за 3 "

" Ние би трябвало да се интегрираме в този регион - Балканите. Нашия район има неповторимия късмет да бъде мост и трамплин за своите съседи. Ние даваме година внимание на Европейски Съюз върху Балканите и това е доста значимо. Смятам, че Председателството на България позволява, както външни, по този начин и вътрешни проблеми. То дава опция на всяка страна да покаже най-хубавото от себе си. ", безапелационна е тя.

Относно връзките си с премиера Борисов тя описа: " Срещнахме се с господин Борисов. Моето мнение и неговото съответствува съвпада. Казахме си, че в този момент е неповторим късмет да се обърне внимание на Западните Балкани. Трябва да се стараем да приказваме какъв брой е значимо да се интегрираме. Борисов доста помъдря през тези години. Вече знае какъв брой е значимо нашето бъдеще да се свързва с това на съседите. Той слуша, помни и когато информацията му е потребна - тя е там. "

По тематиката с Бюджет 2018, водачът на международната банка съобщи, че той демонстрира, че към този момент можем да се редим на опашката за еврозоната. " Политическото решение да влезем в чакалнята може да се вземе доста бързо. Времето от влизането в чакалнята до влизането в самата еврозона е от порядъка на 3 години. Ние можем да влезем в чакалнята още следващата година. ", твърди Георгиева. Според нея България е подготвена и за влизане в шенген.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР