Стара Загора. Зелена игуана е свалена от липа в града.

...
Стара Загора. Зелена игуана е свалена от липа в града.
Коментари Харесай

Зелена игуана е свалена от липа в Стара Загора

Стара Загора. Зелена игуана е свалена от липа в града. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Сигналът на безплатния „ парещ телефон “ на Община Стара Загора за съвсем еднометрова зелена игуана на висок клон, събра избавителен екип през вчерашния ден следобяд. Влечугото бе свалено от липа, намираща се на кръстовището на улиците „ Васил Левски “ и „ Пенчо Минев “ в града.
В избавителната акция са взели участие близо 10 души, измежду които шефът на Зоопарка доцент Радослав Михайлов, началникът на отдел „ Административно и осведомително обслужване “ на Община Стара Загора Боян Даскалов и доброволци.
С помощта на вишка животното е свалено, а по-късно откарано в старозагорската зоологическа градина, която има статут на Спасителен център. От думите на шефа стана ясно, че игуаната е прегледана, нахранена и към този момент е измежду себеподобни, на несъмнено място.
При закупуване на сходен тип екзотични любимци от техните стопани се изисква регистрация, припомниха от Общината. До този миг няма информация за изгубено влечуго от този тип в Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР