Стара Загора. Зам.-кметовете на Стара Загора Йордан Николов и Янчо

...
Стара Загора. Зам.-кметовете на Стара Загора Йордан Николов и Янчо
Коментари Харесай

Започна ремонтът на пътя Стара Загора - Раднево на стойност 20 млн. лева

Стара Загора. Зам.-кметовете на Стара Загора Йордан Николов и Янчо Калоянов участваха на водосвета и символичната първа копка за предоставяне старт на рехабилитацията на пътя Стара Загора-Раднево, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Отсечката е 30 км от път ІІ-57 и свързва регионалния град с Раднево. Проектът е на стойност 20 млн. лева и ще се осъществя със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Срокът за осъществяване е 15 месеца, като няма да се употребяват обходни направления, а ще се стопира придвижването в лентите, където се работи.
Областният шеф Гергана Микова акцентира значимостта на сектора от пътя и нуждата от бързото и срочно привършване на ремонтните действия. На събитието през днешния ден участваха националният представител Радостин Танев, зам.областният шеф Димитър Драчев, изпълнителният шеф на „ Мини Марица Изток “ ЕАД, кметът на Раднево доктор Теньо Тенев и други
Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 1а е ДЗЗД „ Пътно поддържане – 2000 “, в което вземат участие: „ Пътно поддържане – Сливен “ ЕООД и „ ИСА 2000 “ ЕООД. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД „ ММЛ – Търговска колегия “, в което вземат участие: „ Мотт Макдоналд Лимитед “, Англия, „ Трансконсулт-БГ “ ООД. Авторският контрол е на „ Рутекс “ ООД.
До седмица следва старт на ремонта на още 8,6 км от пътя на територията на област Сливен, заяви инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Той ще бъде на стойност към 9 млн.лв. По този метод общо 39 км. от републиканската пътна мрежа ще бъдат напълно ремонтирани, изясни още инж. Глосов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР