Стара Загора. За трета поредна година на 1-ви юни от

...
Стара Загора. За трета поредна година на 1-ви юни от
Коментари Харесай

Стара Загора: В града ще се проведат конкурси и демонстрации с кучета на 1 юни

Стара Загора. За трета поредна година на 1-ви юни от 17.00 часа цветен празник ще събере фенове на кучета и техните компаньони на поляната до кучешката градина „ Куйбишевска “ в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Събитието планува занимателни демонстрации с кучета, игри с децата и доста награди, песни и танци, изпълнени от надарените дребни старозагорчета от ДЮТС „ Броеничка ” и ВГ „ Звездопад ”. Организатори са Кучешко учебно заведение „ Кучилище ”, с поддръжката на Община Стара Загора.
За първи път в програмата ще има конкурс „ Моят прелестен домакински любим ”, в две категории - екстериор и смирение. Специално в празника ще се включат с проява полицейските кучета, а за всички деца и посетители ще има осведомителна зона, в която ветеринарни експерти ще дават препоръки за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.
Организаторите канят децата да вземат участие в състезанието и да покажат какъв брой положителни и послушни са техните любимци, по тази причина няма ограничавания за породата и размера. Категориите са две - външен тип и смирение (изпълнение на всевъзможни команди и номера), а за спечелилите ще има доста награди. Записването започва от 16.30 часа на място.
Всяко издание има мото, което цели да възпитава положително и толерантно отношение към животните, да демонстрира, че кучетата могат да бъдат отлични другари и спътници, когато са възпитани от своите стопани.
Тази година, в програмата ще се включат две кучета от приюта, които търсят дом и ще покажат, че бездомните кучета също могат да бъдат чудесни домашни любимци,еднакво почтени като породистите, и заслужават да бъдат осиновени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР