Стара Загора. За първи път в Стара Загора на 14

...
Стара Загора. За първи път в Стара Загора на 14
Коментари Харесай

Стара Загора: Градът е домакин двудневен фестивал, посветен на здравето

Стара Загора. За първи път в Стара Загора на 14 и 15 октомври ще се организира Фестивал на здравето „ Здравей, Здраве! “ с мотото ЕдинЕние. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. С над 60 прояви, в границите на двата дни, фестивалът разпространява здравословния метод на живот във всички негови аспекти: физическо, прочувствено, ментално и духовно здраве, като употребява главно ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора. Той се реализира с финансовата и логистична поддръжка на Община Стара Загора.
Общо 28 са лекторите в двата фестивални дни, като лекторите от Стара Загора са 18. Сред тях са Веселин Орешков, доктор Румен Стоилов, доктор Емил Елмазов, Косьо Любенов, Аида Марковска, доктор Светла Балтова и други Специално внимание е обърнато на здравето на децата – за тях са проведени доста спортни занимания, изненади и Детски ъгъл. Изключително забавни и потребни полемики дават обещание уредниците в „ Училището за родители “, в което старозагорски експерти ще споделят новаторски образователни способи и опит.
Ще има презентации на клубове по йога, източни бойни изкуства и духовни практики, креативен занимания за най-малките, както и спортни игри за дребни и огромни деца. На съпътстващия базар ще има здравословни артикули и услуги, книги, дегустации и демонстрации.
„ Здравей, Здраве! “ е естрада на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти,хора, занимаващи се с психична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които показват един впечатляващ и вълнуващ свят в изгода за здравето. Целта на уредниците е да се сътвори осведоменост и да се предизвика интереса на хората към здравословния метод на живот, да се показа необятна гама от естествени способи за възобновяване на здравето и за попречване на болести, да подтиква потреблението на здравословни артикули и услуги. Фестивалът предизвиква експерти и специалисти да показват способи с потвърдена успеваемост, сигурност и елементарност на приложение.
Начинанието се осъществя посредством доброволния труд на физически и юридически лица от Стара Загора - Йога център “Шакти “, Фондация „ От обич към България “, компания „ Дабъл 2 “ ООД, Спа хотел “Терма “, Клуб Зонта Стара Загора, " Лайънс клуб Стара Загора-Августа “, Лайънс клуб Стара Загора, Център по сугестопедия “Благодаря “, Академия за ранно детско развиване " Бобче Топче ", Сдружение " Валдорфска педагогика ", Прабългарска школа за оцеляване Бага-тур, Център за поддръжка за личностно развиване, EVIAs Kitchen и други
Първото Старозагорско издание на фестивала ще бъде намерено с лекцията " 9 метода да се провалиш или да успееш в живота " на Живко Стоилов - един от създателите на Фестивала на здравето в България и ръководител на „ Сдружение Видя план ”.
Фестивалът ще се състои в Народно читалище " Св. Климент Охридски-1858 ". Лекциите ще се проведат в огромната зала на 1 етаж, в Арт залата на 2 етаж – полемики, в зала на 3 етаж – практики и медитации, а в дребна зала – работилници /в дребна зала във втория ден ще има особено занимания за деца/. Спортните занимания ще са в Спортна зала „ Иван Вазов “ през първия ден.
Във фестивалните вечери ще бъдат показани спектаклите " Зовяха ги българи " /по книгата на Розмари де Мео " Стопанката на Господ " / - креативна работа на Диана Найденова с възпитаници от НУМСИ " Хр. Морфова " и част от спектакъла " Фолклорна магия " на Държавен куклен спектакъл, а втората вечер НЧ " Св. Кл. Охридски-1858 " ще зарадва всички с концерт.
Откриването е от 9.30 ч., на 14.10./събота/ - Петковден /НЧ " Св. Кл. Охридски " /. Входът за всички прояви е свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР