Стара Загора. За десета поредна година Община Стара Загора се

...
Стара Загора. За десета поредна година Община Стара Загора се
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината се включва в инициативата „Часът на земята

Стара Загора. За десета поредна година Община Стара Загора се включва в самодейността „ Часът на земята ", която тази година сплотява дейности за здравословно и стабилно бъдеще. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Знаковото международно събитие на WWF, Часът на Земята, за следващ път ще сплоти милиони хора по света в послания и дейности за запазване на планетата. През последното десетилетие Часът на Земята въодушеви милиони да поддържат и да вземат участие в планове за запазване на климата и на природата, ръководени от WWF и доста организации. Движението спомогна за основаването на 3,4 милиона хектара предпазена морска зона в Аржентина, 2,700 хектара гора, наречена " Часа на Земята " в Уганда и оказа помощ за приемането на ново законодателство за запазване на моретата и горите в Русия.
Започвайки като алегорично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 година, Часът на Земята към този момент се отбелязва допълнително от 180 страни като международен споделен миг на взаимност за планетата. Онлайн хаштагът #EarthHour и сродни изрази генерираха предходната година над 3,5 милиарда импресии в нощната обиколка на Часа на Земята по света. Инициативата е основна за смяна на настройките и повишение на известността на климата и екологичните дейности по целия свят. Тъй като международното биоразнообразие понижава с невиждан ритъм, Часът на Земята ще концентрира напъните си върху още по-масова поддръжка за запазване на биологичното многообразие и природата.
През 2018 година екипите на WWF по света ще употребяват придвижването, с цел да подчертаят най-важните екологични проблеми в своята страна или район. В Колумбия хората ще призоват страната да се ангажира с нулево обезлесяване до 2020 година Очаква се Френската Полинезия да предприеме дейности, с цел да отбрани 5 милиона квадратни километра от моретата си, с цел да резервира океанските екосистеми. В Гватемала жителите ще дадат своя глас за опазването на сладководните води. В Непал WWF ще активизира социална поддръжка за бъдещето на чиста, възобновима сила за всички.
Тази година самодейността „ Часът на Земята “ на WWF ще се организира на 24 март, когато в продължение на един час - от 20.30 до 21.30 часа, ще бъдат загасени фасадните светлини на постройката на общинската администрация, Старозагорската опера, Художествената изложба, както и художественото осветяване на монумента „ Бранителите на Стара Загора “.
От през днешния ден поддръжниците на самодейността могат да посетят интернационалната платформа connect2earth.org, с цел да споделят какво значи за тях биоразнообразието и природата в местата, където живеят, и да научат повече за природозащитата. Създадена в партньорство със секретариата на Конвенцията на Обединените народи за биологично многообразие, платформата ще свързва хора и начинания, с цел да построи всеобща информираност по отношение на полезностите на биологичното многообразие и природата посредством световен продан на хрумвания по въпроси като климата, здравословните океани и устойчивия бизнес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР