Стара Загора. В Стара Загора, градът с най-голямо производство на

...
Стара Загора. В Стара Загора, градът с най-голямо производство на
Коментари Харесай

Стара Загора: Beerфестът стартира на 5 септември в парк „Загорка“ с евтина бира и качествена музика

Стара Загора. В Стара Загора, градът с най-голямо произвеждане на бира у нас, чакат с неспокойствие тазгодишното издание на обичайния бирфест. Той ще раздруса Столицата на бирата от 5 до 8 септември, позициониран на новата си локация – на поляната в парк „ Загорка “, до пивоварната. Организатори на събитието са Община Стара Загора и пивоварна Загорка. Официалното разкриване е в 19.00 ч. на 5 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ Beerфестът и тази година ще способства за празничното въодушевление на жителите и гостите на града. Заедно със „ Загорка “ сме се постарали да създадем най-богатата стратегия, тъй че всеки от вас да откри нещо за себе си и да се забавлява. “ Това съобщи през днешния ден по време на конференция на уредниците заместник-кметът Красимира Чахова. Тя увери, че 114-годишната история на пивоварната е горделивост за града, а локалната промишленост непроменяемо е обвързвана със „ Загорка “, която е образец за връзките сред локална власт и вложители.
Ударният старт ще дадат Васко Кръпката с Подуене Блус бенд и БТР. На празника на Съединението - 6 септември, красивите гласове на Деси Добрева и DIA ще поднесат обичани национални претекстове, а гостите от Сърбия Guns’N’Roses Real Tribute и Queen Real Tribute ще разнообразят програмата с типичен части на обичаните рокбанди в третата фестивална вечер, изясни Александър Чалъков от общината. По думите му, желанието на уредниците е да привлекат оптимален брой хора от всички възрастови групи. Заключителната вечер на 8 септември ще зарадва феновете на българския евъргрийн с осъществяванията на обичаните доайени на родната сцена Васил Найденов и Силвия Кацарова. С новата локация и стратегия, концепцията е оттук-нататък рокфестът да се трансформира в едно от най-мащабните събития от този жанр в страната, заяви още Чалъков.
Посетителите на феста ще могат да се поддържат с качествени храни и питиета в построените 5 бара и 4 ресторанта, както и да опитат целия подбор от производството на Загорка, в това число най-новия шлагер - безалкохолната бира, които ще се продават на атрактивни цени, заяви Катерина Миланова. Тя посочи, че „ BEERфестът “ тази година е под мотото „ Когато шофирате, в никакъв случай не пийте! “ по тази причина рокфеновете ще имат опция да се приберат до домовете си с безплатната автобусна линия, обезпечена от „ Загорка “ АД. Във всеки от дните сред 20:30 и 00:00 часа, линията ще се движи на всеки 30 минути, с начална точка Парк „ Загорка “ и ще покрие съвсем цялата територия на града. Линиите от градския превоз, които могат да употребяват, с цел да стигнат до фестивала, са №3 и №36. Гоним интернационалните стандарти при организацията, решени сме да продължим напред дружно с общината добави Катерина Миланова.
Още една специфична изненада от Загорка чака феновете на кехлибарената напитка. Пивоварната ще почерпи с гратис пиво всеки, който изхвърли кеновете и пластмасовите си чаши в особено плануваните за задачата контейнери на мястото на феста. За меломаните и феновете на бирата пивоварната е определила и специфични цени на пивото, по-ниски от тези в заведенията, разясни Миланова, по време на днешната конференция. Ресторантът ще отваря по обед, а всички обекти ще стартират работа в 17,00 ч. и ще работят до 24.00 ч.
Партньори на фестивала са: хотел „ Сити “, Стара Загора, „ КЕН “ АД и магазини „ АЯКС “.
„ КЕН “ АД е една от първите частни месопреработвателни компании, основана през 1991 година в Стара Загора. По време на Beerфестът, всички гости ще могат да опитат Кренвирш КЕН, Македонска наденица КЕН и Сръбска наденица с топено сирене КЕН, като специфичната изненада е представянето за пръв път на новия им артикул - Бяла наденица КЕН, основана по баварска рецепта обичана от посетителите на фамозните немски бирени празници.
Фирма „ Аякс “ е най-големият производител на угоени свине в България към този момент 25 години. Вече пет години посредством веригата си от магазини „ Аякс “ предлага прясно, охладено, българско месо под мотото - „ От фермата до вас “. По случай пет години фирмени магазини ``Аякс “, беше пуснат и новият артикул - домашно кюфте, направено единствено от охладено месо с добавени зеленчуци за мирис и прохлада. Освен в петте града – Стара Загора, Нова Загора, Димитровград, Свиленград, Раднево и Казанлък, този нов артикул ще може да се опита и от посетителите на Beerфестът в Стара Загора.
Повече детайлности за програмата и любопитна информация за „ Beerфестът “ е оповестена на страницата във Фейсбук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР