Стара Загора. В сряда, 25 април, в 20.00 часа, започва

...
Стара Загора. В сряда, 25 април, в 20.00 часа, започва
Коментари Харесай

Стара Загора: Започва пръскането за кърлежи и комари

Стара Загора. В сряда, 25 април, в 20.00 часа, стартира първото напръскване против кърлежи в Стара Загора, за което е направен график по административни бюра, села и обекти, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Ще бъдат обработени общо 783 244 кв.м повърхност. За обработката на детски площадки, зелени площи, кучешки градинки, улици и площади ще се употребява препарата Сайръс 10 ЕВ - инсектицид и акарицид против кърлежи, комари, бълхи, мухи и хлебарки, с интензивно вещество циперметрин. Пръскането ще се извърши от компания „ Контрол-М ” ЕООД, Стара Загора, с шеф Мариана Иванова.
Обработката на тревните площи в града ще се извърши от един екип на 25 и 26 април от 20.00 часа, а на обществените и детските заведения ще стартира в 8.00 ч. на 28 април, събота. Тя ще се прави по едно и също време от два екипа. По време на обработката екипите се съпровождат от представители на Община Стара Загора, избрани със заповед на кмета, които наблюдават за осъществяването на дейностите и участват при осъществяването и приемането на работата за съответните обекти.
Обработката на тревните площи в селата ще се извърши при започване на май по обособен график, който стартира на 2 май от 08.00 ч. в село Яворово.
Създадена е организация за окосяване на площите, подлежащи на обработка от съответните АБ, Звено „ Озеленяване “ и шефовете на съответните детски и обществени заведения. Със заповед на кмета са избрани длъжностни лица, Контролът е възложен на РЗИ Стара Загора. Третираните терени би трябвало да бъдат ясно обозначени от компанията причинител, посредством сложени на видни места табели.
Община Стара Загора си резервира правото за промени в графика при съществуване на несъответствуващи климатични условия, за което ще бъде подадена навреме информация на уеб страницата на общината.
Предвижда се ларвицидна обработка на биотопите против ларвите на комари при започване на май, а напръскване против имаго ще има през юни. Втората обработка би трябвало да завърши не по-късно от септември/октомври 2018г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР