Стара Загора. В село Хрищени за 11-и път беше отбелязан

...
Стара Загора. В село Хрищени за 11-и път беше отбелязан
Коментари Харесай

Стара Загора: В село Хрищени за 11-и път беше отбелязан празникът на райската ябълка

Стара Загора. В село Хрищени за 11-и път беше маркиран празникът на райската ябълка. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . „ От името на общинското управление на Стара Загора ви поздравявам за сърдечното отношение, което имате към празника, както и към реализирането на това станало емблема на Хрищени събитие - Празник на райската ябълка! Вие сте едно от най-бързо разрастващите се села, при вас хората се връщат, а не търсят дом другаде ”, сподели зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова. По думите ѝ положителното ръководство на селото, на детската градина, на учебното заведение, на читалището – благоприятстват за живота на жителите. " Продължавайте да работите с възторг и сърдечност ”, добави зам.-кметът.
Официалното разкриване на обичайния празник се организира пред кметството, а началото бе обещано с издигане на знамената на Хрищени, България и Европейския съюз.
„ Благодаря и тази година на Община Стара Загора за съдействието и поддръжката, която получаваме в Хрищени. С тяхна помощ реализираме за единадесети път Празника на райската ябълка – плодът, станал знак на нашето село. Десет години поред на днешния ден грееше слънце, само че приветствам всички, които са тук, макар дъжда през днешния ден, тъй като за нас райската ябълка към този момент е освен обичан плод, само че и занаят ”, сподели в празничното си слово Радка Желева, кмет на селото. Тя акцентира, че ползата, вниманието и даже цената на сочния плод пораства от ден на ден, което радва всички хрищенци, които имат божествен дървета в дворовете си.
Кметът на обитаемото място благодари за съдействието, което получава Хрищени, и на общинския консултант, отговарящ за селото – Николай Диков. И тази година събитието бе почетено от ръководителя на Общинския съвет Таньо Брайков, общинския консултант Николай Николов, началника на Отдел „ Култура ” на Община Стара Загора Диана Атанасова, народния представител Емил Христов и десетки другари на най-голямото село в региона.
Две тематични изложения украсиха центъра - на направени от деца рисунки и предмети, свързани с райските ябълки и експозиция на разнообразни ястия, които са обичайни за този край. Пъстра бе и танцово-музикалната стратегия, която събра поданици и посетители на Хрищени в залата на локалното читалище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР