Стара Загора. В Община Стара Загора бяха обсъдени идейния проект

...
Стара Загора. В Община Стара Загора бяха обсъдени идейния проект
Коментари Харесай

Стара Загора: В Общината бяха обсъдени конкретни стъпки за изграждането на индустриална зона „Загоре“

Стара Загора. В Община Стара Загора бяха разисквани идейния план и първите съответни стъпки за построяването на индустриална зона „ Загоре “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Зам.-кметът Красимира Чахова, доктор Румяна Грозева - представител на Управителния съвет на зона „ Загоре “, ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков и шефът на Дирекция „ Устойчиво развиване и евроинтеграция “ Георги Симеонов бяха осведомени с идейния план от арх. Стоянов и специалиста от Индъстри Уоч Георги Стоев, за разположения на повърхност от 115 дка терен, намиращ се директно до съществени районни и национални транспортни коридори. Те разясниха, че в основата на осъществяването на заданието е маркетингово изследване за потребностите на бъдещата съвременна и от европейски вид индустриална зона.
За да действа пълноценно е планувано построяването на три кръгови транспортни възела при свързването на новата ѝ транспортна мрежа със съществуващите улици на кв. „ Зора “ и основен път Стара Загора – Нова Загора, който води към връзката с автомагистрала „ Тракия “. Пресичането на основен път Е-85 ще бъде обезпечено и със светлинна сигнализация.
Концепцията на зоната планува отделяне на подготвени за застрояване парцели, в които ще се разположат избран брой дребни и междинни предприятия и складови бази. Застрояването ще бъде до 60-65%, като най-големият терен е към 13 дка, планува планът. При нужда парцелите могат да бъдат обединявани, като е допустимо формиране на по-големи терени, разясни арх. Стоянов. Зоната е подобаваща за разполагане на високотехнологични производства, индустриални бази за електроника и елекротехника, районни клонове на логистични компании и други
Зоната е обезпечена с електрическа енергия, тръбопровод, канализация и газ от прилежащите градски мрежи. В североизточния край ще бъде построен спомагателен контейнер за вода с съдържимост 1 000 куб.м., съоръжен с помпена станция и благоприятни условия за създаване на противопожарна защита. Ще бъде построена зона за обществени функционалности с благоприятни условия за създаване на хотел, конферентен център за подготовка и преквалификации, заведения за хранене, както и зона за рекреация. При нужда общината е в подготвеност да даде в допълнение терен от 70 дка в съседство, подобаващ за високотехнологични и чисти производства.
Оттук нататък предстоят всички следващи административни процедури, както и основаването на публична електронна страница, презентационна листовка и така нататък Ще бъде създаден график за съответните стъпки и периоди за осъществяването им. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще организира съответни диалози за присъединяване на страната в общинското сдружение като съакционер. Днес ще бъде пусната документите за регистрация на сдружението в Агенцията по вписванията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР