Стара Загора. В града се проведе уникалното велосипедно предизвикателство С

...
Стара Загора. В града се проведе уникалното велосипедно предизвикателство С
Коментари Харесай

Стара Загора: 150 състезатели се включиха в инициативата „С велосипед до Луната“

Стара Загора. В града се организира неповторимото велосипедно предизвикателство „ С велосипед до Луната “, чиято концепция е да бъде изминато дистанцията от Земята до Луната на велосипед. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Професионалисти и фенове се качиха на колела в името на благородна идея. Километрите, изминати от всеки, сe сумират, с цел да се доближи дистанцията от 384 400 км. В събитието се включиха 150 състезатели от клубовете в София, Пловдив, Троян, Стара Загора, Нова Загора, Варна, Бургас, Несебър, Габрово, Казанлък и Сливен.
За присъединяване се записаха и 70 фенове, които сами или щафетно изминаха мечтан брой обиколки в границите на 30 минути. Дистанцията, измината от всеки, се прибави към общото достижение досега.
В края на предизвикването километрите ще бъдат монетаризирани за идеята „ ДЗИ - история с бъдеще “ – висше обучение за повече български деца. Програмата на застрахователната компания всяка година подкрепя определени студенти в дълготраен проект посредством обезпечаване на месечни стипендии и покриване на таксите им за образование в границите на четири години - до завършването на тяхната бакалавърска степен.
Най-добрите от стартовете завоюваха и награди, а феновете можеха да вземат участие в спомагателни спортни интензивности навън.
В награждаването на спечелилите се включи и отрасловият зам.-кмет Красимира Чахова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР