Стара Загора. В дневния ред на предстоящата на 28 ноември

...
Стара Загора. В дневния ред на предстоящата на 28 ноември
Коментари Харесай

43 предложения ще разгледат общинските съветници в Стара Загора на заседание тази седмица

Стара Загора. В дневния ред на идната на 28 ноември сесия на Общинския съвет в Стара Загора влизат 43 оферти. Това оповестиха от пресцентъра на общината .
„ На първо четене ще гласуваме приемане на Наредба за организацията и активността на клубовете на пенсионера на територията на община Стара Загора. До този миг, всеки клуб, имаше собствен устав, а задачата е да бъде основан общ, който ще улеснява управлението и членовете на клубовете ”, посочи ръководителят на Общинския съвет Мария Динева. От думите ѝ стана ясно, че настоящите пенсионерски клубове в общината са 52. Очакват се допълнения към наредбата преди второто ѝ четене.
На последното ноемврийско съвещание ще бъде гласувано и обезпечаване на резистентност на план „ Паркоустрояване, благоустрояване и възстановяване на физическата среда на „ Станционна градина “ в Стара Загора “. Съгласно съглашение сред Община Стара Загора и Управляващ орган на Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020. По време на конференцията на ръководителя стана ясно, че цената на плановото предложение е на стойност 4 млн. лв. и е със 100% безплатна финансова помощ. Целта му е основаване на устойчива, естетична и безвредна градска витална среда, допринасяща за по-високо качество на живот, по-голяма сигурност за жителите и създаваща предпоставки за ускорено социално-икономическо развиване и по-високо равнище на вложения.

Ще бъде отказано и закупуването от Община Стара Загора на три частни парцела, ситуирани в южната част на града до ЖП гарата, наоколо до колодрума. По време на съвещанието ще бъдат гласувани още предложенията за таксиметров транспорт на пасажери на територията на общината и установяване на броя, местонахождението и сигнализирането на таксиметровите стоянки. Старейшините ще дефинират и свои представители в Националното съдружие на общините в Република България, както и в държавните горски стопанства в Чирпан и Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР