Стара Загора. Усилията ни са насочени към изграждане на зала

...
Стара Загора. Усилията ни са насочени към изграждане на зала
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров обеща нова зала за бадминтон и други спортове

Стара Загора. „ Усилията ни са ориентирани към създаване на зала за бадминтон, мисля, че ще можем още идната година за стартираме построяването и “, сподели през днешния ден кметът на Стара Загора Живко Тодоров, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Той поздрави Пламен Михалев и Тихомир Киров-европейски първенци по бадминтон в групата 40+.
„ Бадминтонът се обрисува като един от спортовете, който носи най-вече триумфи на града ни. Благодаря на Христо Михалев, потвърдиха че в този спорт към този момент има трайно изразена традиция “, сподели градоначалникът.
Той разясни, че дружно с отрасловия зам.-кмет Красимира Чахова ще водят диалози с опозицията против построяването на залата. В нея с изключение на бадминтон ще могат да се упражняват и други спортове.
По план залата ще е многофункционална и ще може да приема по 100 състезатели на час. Тя ще коства към 3 млн. лева, които ще бъдат дадени от Общината.
„ Стара Загора е столица на бадминтона в България “, сподели Христо Михалев, ръководител на Управителния съвет на Спортен клуб „ Бадминтон “. Той похвали двамата първенци за тяхното усърдие и възторг. Стигнали са до триумфа след победи над всичките си противници, не са изгубили нито един гейм, макара че са упражнявали старателно единствено три месеца оп два часа заран и вечер. Европейското състезание се е провел в Гуадалахара в края на септември. В него са взели участие 1260 състезатели и се дефинира като най-голямото европейско съревнование до момента. „ Пожелавам им да устоят европейската купа, а следващата година има и международно състезание “, изясни Михалев.
„ Ние пък ще обещаем нова зала “, добави кметът Живко Тодоров.
Двамата състезатели описаха, че им се е паднал най-тежкият чоп, само че са съумели да победят в мачовете. На финала са се наложили над двойка състезатели от Швейцария и Дания. И двамата са на по 41 години. За пръв път са играли едни против различен, когато са били седемгодишни. Оттогава са все дружно. И двамата не скриха, че имат предпочитание и за международна купа следващата година в Полша.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР