Стара Загора. Триетажната административна сграда в центъра на Стара Загора,

...
Стара Загора. Триетажната административна сграда в центъра на Стара Загора,
Коментари Харесай

Стара Загора: Започна събарянето на сградата на Стария съвет в центъра на града

Стара Загора. Триетажната административна постройка в центъра на Стара Загора, позната като Стария съвет, напълно скоро ще отвори пространство за продължението на парк „ 5-и октомври “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Днес започнаха дейностите по събарянето на постройката, която бе избрана от специалистите на Община Стара Загора като рискова. Методът на събарянето е по наставление на Община Стара Загора, прецизираха от компанията, която прави дейностите - „ Елми “ ООД. Размерите на постройката, която ще бъде отстранена за малко над 2 седмици, допълниха те.
„ Даваме самобитен старт на един план, който ще преобрази напълно образа на центъра на нашия град. Трябва да се означи и че от Общината избраха старозагорска компания, която да извърши дейностите, което за следващ път потвърждава, че тя мисли за богатството на локалния бизнес “, акцентира Методи Губеров, работещ в „ Елми “. Той посочи, че до двадесетина дни, пространството зад Универсалния магазин би трябвало да бъде разчистено от отломките.
Новосформираната свободна зона ще се впише в образа на централната градска част като естествено продължение на Градската градина. Разработката е дело на архитектурно студио „ Х2 “, което завоюва състезанието за абстрактен план за площад на мястото на остарелия градски съвет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР