Стара Загора. Тази година, 22 септември е обявен за Ден

...
Стара Загора. Тази година, 22 септември е обявен за Ден
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината с призив за Ден без автомобили

Стара Загора. Тази година, 22 септември е разгласен за Ден без коли от общините на 2 433 града от целия свят, измежду които и Стара Загора. Инициативата е част от плана Европейска седмица на подвижността, в която се включи и Стара Загора за 11-и следващ път. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Замърсяването на въздуха е световен проблем на 21-ви век и макар че Стара Загора е свързвана с епитета „ зелен ” град, тя също е съпричастна към този проблем. През последните години средногодишната централизация на фини прахови частици във въздуха на града е 31,34μг/м3 по-ниска от допустимата средногодишната норма от 40 μг/м3, с помощта на ограниченията за възстановяване на КАВ, въведени и изпълнявани от Община Стара Загора. За да бъде въздухът на града ни по-чист, е належащо смяната да стартира и от всеки жител.
По време на самодейността Европейска седмица на подвижността на формалната страница на самодейността се организира осведомителна акция, с чиято помощ жителите бяха запознавани с минали и сегашни планове на Община Стара Загора, както и потребна информация за чистата, споделена и новаторска подвижност ”. В рамките на самодейността беше обърнато внимание на изгодите от ходенето пешком, карането на ролери, кънки, ховърборд, скейтборд, въвеждането на новаторските електромотори и електрически автомобили, както и политиката на Община Стара Загора насърчаваща тяхното потребление.
Движението с колела по построените 8 километрови велоалеи свързващи зелените площи на града, също е акцент на Европейската седмица на подвижността в Стара Загора. Споделената подвижност с персонален автомобил или публичен градски превоз, който в нашия град беше напълно възобновен, бяха също тематика за размисъл и диспути.
В празничния 22 септември от Община Стара Загора приканват всички жители и посетители на града да се включат в самодейността Ден без коли и да се насладят на прелестна Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР