Стара Загора. Тържествен ритуал по изпращане на 39-ти контингент от

...
Стара Загора. Тържествен ритуал по изпращане на 39-ти контингент от
Коментари Харесай

Със знамето на Стара Загора замина 39-ти контингент от Българската армия за участие в операцията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан

Стара Загора. Тържествен обред по изпращане на 39-ти контингент от Българската войска за присъединяване в интервенцията на НАТО „ Решителна поддръжка ” в Афганистан се организира на площада пред Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Да изпратят бойците пристигнаха зам.-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, бригаден военачалник Стоян Шопов, пълководец на Втора механизирана бригада, командири на военни формирования от състава на Сухопътните войски, комисар Стоян Колев, шеф на РДПБЗН Стара Загора. Тук бяха и Иванка Сотирова зам.-кмет на Община Стара Загора, и зам. регионалният шеф Димитър Драчев.
„ Убеден съм, че освен аз съм изпълнен с възприятие на горделивост като виждам тези горди момчета. Тази задача е значима, тъй като Вие сте посланици на нашата страна. Желая Ви триумф, готови сте и сте в положение да извършите задачата. Ние сме с Вас и ще Ви чакаме отново тук в цялостен строй “, сподели ген.-лейтенант Илиев.
„ Цяла България, в този момент Вази гледа. Нека това бъде Вашето ентусиазъм за сполучлива задача, която ще извършите. Знаем, че българският боец в никакъв случай не е разрешавал българското знаме да бъде пленено. Сигурни сме, че патриотичната нотка, която носите в себе си за отстояване името на България, ще ви съпътства и в най-трудните моменти. На добър час! Ще Ви чакаме тук в цялостен състав “, пожела Иванка Сотирова. Тя връчи на националния пълководец на контингента полковник Красимир Горанов знамето на Стара Загора, което бойците ще отнесат в Афганистан.
„ Осъзнаваме всички опасности на идната задача, поемаме отговорност почтено да представим България. Ще бъдем едно цяло, един до друг в положително и в сложни моменти, и ще осъществим дилемите “, даде обещание полковник Красимир Горанов.
От името на министъра на защитата икона на Свети Георги Победоносец връчи генерал-лейтенант Димитър Илиев, а документ за присъединяване в задачата военачалник –лейтенант Любчо Тодоров.
Ритуалът приключи с церемониален марш на военните формирования.
Контингентът е квалифициран във военно формирование 48430 - Стара Загора и е с обща бройка 130 военнослужещи (116 мъже и 14 жени). Състои се от народен детайл, рота за защита (116 военнослужещи, от които 105 мъже и 11 жени), щабни офицери, екип от съветници за образование на афганистанските сили за сигурност, група за защита и групи от специфичните и профилирани служби.
В задачата на НАТО в Афганистан българските военнослужещи ще извършват задания, свързани главно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с образованието и методическото подкрепяне на формирования от Афганистанската национална войска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР