Стара Загора. Стотици жители на Чирпан, заедно с кмета Кичка

...
Стара Загора. Стотици жители на Чирпан, заедно с кмета Кичка
Коментари Харесай

Стара Загора: Народни представители от левицата отбелязаха деня на Съединението в гр. Чирпан

Стара Загора. Стотици поданици на Чирпан, дружно с кмета Кичка Петкова и народните представители от левицата Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Донка Симеонова и Красимир Янков, се поклониха пред мемориала, повдигнат на мястото, от което е тръгнала Чирпанската чета за Пловдив. Общоградското честване се организира във връзка 132 години от Съединението на България и Деня на Чирпан в парк „ Яворов ”. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
Днес общината отбелязва 20 години от оповестяването на Шести септември за празник на града. " За нас е горделивост и чест, че дребният Чирпан е един от знаците на това величаво събитие, с тези славни герои, загърбили персонални ползи, политически и стопански разлики, обединяване от една фантазия за по-добър живот, за ново начало, за общо бъдеще ”, съобщи в словото си кметът Петкова.
Цветя на благодарност пред героизма и паметта на починалите поставиха и туристите от чирпанското сдружение „ Средногорец ”, завърнали се от колопоход и маратон по пътя, извървян през 1885г. от достойните чирпанлии Иван Данчов - брат на Георги Данчов-Зографина, Димитър Йовчев, Петко Запрянов, Георги Сербезов и сливналията Алекси Хаджиев, убити в братядаскаловското село Съединение.
По-рано на тържествена сесия на локалния парламент беше разгласен новият почетен жител на Чирпан - Таня Тотева, дълготраен шеф на Професионалната гимназия по селско стопанство. Граждани и посетители откриха обичайна есенна галерия на чирпански художници в зала " Георги Данчов Зографина ".
По-късно бе показан Форум " Наше минало " в двора на Историческия музей. За вечерта е планувана празнична стратегия със специфичното присъединяване на Маргарита Хранова, Николина Чакърдъкова и танцова групировка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР