Стара Загора става театрална столица от 23- ти до 27

...
Стара Загора става театрална столица от 23- ти до 27
Коментари Харесай

Стара Загора става театрална столица

Стара Загора става театрална столица от 23- ти до 27 - ми септември. Градът под липите посреща третото издание на Международния студентски сценичен фестивал „ Данаил Чирпански “.

3-членно интернационално жури ще прави оценка дипломните спектакли на 7-те академии от Европа. Участниците са от Словения, Испания, Италия, Ирландия, Швейцария, Англия и България. По време на фестивалните дни, спектаклите от програмата ще бъдат показани в Културен център „ Стара Загора ”, Държавен куклен спектакъл - Стара Загора и Драматичен спектакъл „ Гео Милев ”.

Както всяка година са планувани и голям брой съпътстващи събития, ориентирани към развиването на уменията на участниците, както и към разбор на тяхната работа. Всеки член на журито ще води свое ателие или презентация, а в границите на фестивалните дни ще се организира и уоркшоп " Въображение и придвижване в тялото на актьора ". 

В журито са Пол Борн - сценичен режисьор от Кембридж, Джанина Карбунариу от Румъния, а от българска страна се включва Илияна Кънчева - сценограф и образен актьор. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР